Gestoofde konijnenbouten met pastinaakpuree

Gestoofde konijnenbouten met pastinaakpuree

Ik ben dol op de herfst! Weet je waarom? Omdat er dan weer overal wild te krijgen is. Van hertenbiefstuk tot wildzwijn en konijnenbout. En laat ik voor dit recept nou eens heerlijke konijnenbouten nodig hebben! Ik stoof ze in een saus van blond bier, wildfond en honing. Met (ook al zo lekker herfstig) heerlijke kastanjechampignons.

Een lekker stoofpotje voor op de koude dagen, gewoon in de herfst of misschien voor bij het kerstdiner? Het is in ieder geval een heerlijke maaltijd, wanneer je het ook eet. 😉 Stoof de konijnenbouten zo lang totdat het vlees van het bot valt. Zo krijg je de lekkerste stoofpot.

Ik serveer deze konijnenbouten met fluweelzachte pastinaakpuree. Voor mij voldoende, met zo’n heerlijke konijnenbout. Mocht je toch liever nog wat erbij maken? Dan kun je een paar heerlijke gekleurde wortels langzaam gaar smoren in wat gezouten roomboter met eventueel wat honing of sinaasappelsap. Een heerlijke aanvulling op je maaltijd.

Smakelijk!

Gestoofde konijnenbouten met wortel, pruimen en champignons & pastinaakpuree
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Gestoofde konijnenbouten met pastinaakpuree

Voorbereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 2 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Gestoofde konijnenbouten

  • 4 konijnenbouten
  • zout & peper
  • 1 klontje roomboter
  • 3 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 grote winterpeen
  • verse tijm
  • verse rozemarijn
  • 1 flesje blond bier kies bier dat je zelf lekker vindt
  • 1 pot wildfond
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 el donkere honing
  • 350 gram kastanjechampignons
  • handje gedroogde pruimen zonder pit
  • 2 el maizena

Pastinaakpuree

  • 4 tot 6 pastinaken
  • melk
  • kippenbouillonblokje

Instructies

Gestoofde konijnenbouten

  • Kruid de konijnenbouten en bak deze in een diepe stoofpan in een klontje boter aan beide kanten bruin. Maak de uien schoon en snijd in parten. Haal de konijnenbouten uit de pan en bak de uien in hetzelfde bakvet. Maak de wortel schoon en snijd in kleine blokjes. Voeg dit ook toe aan de pan en bak even mee. Maak de knoflook schoon, snipper deze en voeg ook toe aan de uien en wortel in de pan.
  • Voeg vervolgens de konijnenbouten weer toe aan de pan. Doe een paar takjes tijm en een paar takjes rozemarijn bij het vlees, samen met het bier, het wildfond, de laurierblaadjes en de honing. Doe het deksel op de pan en laat tenminste anderhalf uur stoven. Snijd de champignons in kwarten en voeg deze na anderhalf uur stoven toe aan de stoofpot. Snijd ook de pruimen in stukken en voeg deze nu ook toe. Roer 2 el maizena los met één soeplepel van het stoofvocht. Roer dit door de stoofpot heen zodat de saus nog wat dikker wordt. Laat de bouten zonder deksel pruttelen zodat de saus inkookt.

Pastinaakpuree

  • Schil ondertussen de pastinaken en snijd in kleine blokjes. Breng de melk met het bouillonblokje aan de kook en pocheer hier de stukjes pastinaak in totdat ze mooi zacht zijn. Afhankelijk van hoe groot je de pastinaak hebt gesneden duurt dit 5 tot 10 minuten. Pureer de pastinaak vervolgens met een deel van de melk tot een mooie gladde puree. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Serveer de pastinaakpuree samen met de konijnenbouten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.