Pompoensoep met kerrie en kokos

Pompoensoep met kerrie en kokos

Wie houdt er niet van een heerlijke pompoensoep Een perfect gerecht voor in de herfst, als de pompoenen op z’n lekkerst zijn! Pompoen kun je heel goed combineren met verschillende soorten smaken. In deze pompoensoep combineer ik pompoen met heerlijk geurende kerrie en romige kokosroom. Om een beetje de Indiase smaken op te zoeken.

Ook voeg ik graag een pepertje aan de soep toe om het net een pittig randje te geven. Deze pompoensoep is heerlijk op een koude of regenachtige herfstavond. Ik serveer de soep het liefst met een lekker pompoenbroodje met wat zeezoutboter. Hoewel een gewoon stokbroodje natuurlijk ook prima smaakt!

Je kunt de soep het beste pureren met een staafmixer, gewoon in de pan. Heb je geen staafmixer? Dan kun je de soep eventueel overdoen in een keukenmachine (of foodprocessor). Persoonlijk vind ik soep pureren het beste gaan met een staafmixer, dus daar kies ik in dit geval voor 😉

Heb je ook altijd oorlog met de harde schil van de pompoenen? Misschien heb je wat aan mijn mijn tips om een pompoen te schillen. Ik weet dat ik in ieder geval altijd moeite heb met het schillen van mijn pompoenen, een klusje dat ik dus vaak aan manlief uitbesteed.. 😉

Smakelijk!

Pompoensoep met kerrie en kokos
Pin recept Delen op Facebook
4.28 van 11 stemmen

Pompoensoep met kerrie en kokos

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 flespompoen
  • 2 el kerrie
  • 1 el komijn
  • 1 el kurkuma
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 150 ml kokosroom
  • bosje verse koriander om te garneren
  • extra rode peper om te garneren
  • staafmixer of keukenmachine

Instructies

  • Maak de ui schoon en snipper deze. Verhit de zonnebloemolie in een hoge soeppan en bak hier de ui in totdat deze glazig is.
  • Maak de knoflook en rode peper schoon en snipper deze ook. Bak 1 minuutje mee met de ui in de pan.
  • Schil ondertussen de pompoen en schep de zaadjes eruit met een grote lepel. Snijd de pompoen in stukken.
  • Voeg de kerrie, komijn en kurkuma toe aan het ui-mengsel in de pan en bak enkele minuten mee totdat je hele keuken is gevuld met heerlijke kerriegeuren. Als het mengsel te droog wordt, kun je een klein beetje water toevoegen zodat het niet aanbakt aan de pan.
  • Voeg vervolgens de stukken pompoen toe en meng goed met het kruidenmengsel. Voeg net zoveel bouillon toe totdat alle pompoen onderstaat. Afhankelijk van de gewenste dikte van de soep, kun je meer of minder bouillon toevoegen. Kook de pompoen 15 minuten in de bouillon totdat de pompoen lekker zacht is.
  • Zet het vuur uit en pureer de soep totdat deze helemaal glad is. Roer er nu de helft van de kokosroom door. Serveer de warme soep en garneer met de overgebleven kokosroom, rode peper en verse koriander. Smakelijk!

Notities

Tip! Maak deze pompoensoep volgende herfst met je eigen pompoenen! Bewaar en droog de zaadjes zodat je deze in het voorjaar kunt planten in je eigen tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.