Thaise rosbief salade

Thaise rosbief salade

De Thaise keuken heeft zoveel mooie smaakcombinaties te bieden, in zoveel verschillende soorten gerechten. In deze Thaise rosbiefsalade wordt een heerlijke smaakcombinatie gecreëerd door een combinatie van vissaus, sojasaus, limoen, suiker en sesamolie. Zowel in de dressing als in de marinade van de rosbief.

En door de rosbief maar kort te grillen, krijg je een prachtige dieprode rosbief in je salade. Dit ziet er niet alleen geweldig uit, maar smaakt ook heerlijk! Deze kleurige salade is perfect als maaltijdsalade, maar kun je ook eten als lunch of als bijgerecht bij een curry (misschien moet je dan de rosbief weglaten).

Deze salade leent zich ook perfect op om de barbecue bereid te worden. Wat is er nou lekkerder dan een extra rooksmaak aan de rosbief toe te voegen? Ik bakte de rosbief zelf in een pan, maar op een hete barbecue een paar minuutjes aan beide kanten en je hebt een heerlijk gebakken stukje rosbief met een subtiele rooksmaak. Ook heerlijk natuurlijk!

Hoe je deze Thaise salade met rosbief ook eet, zorg dat je ervan geniet! Smakelijk 🙂

Thaise rosbiefsalade met een dressing van limoen, vissaus en rode pepers
Pin recept Delen op Facebook
3.17 van 6 stemmen

Thaise rosbief salade

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 5 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Marinade

  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gember
  • 1 rode peper zonder zaadlijsten
  • 1 tl vissaus
  • bosje koriander
  • peper
  • zout
  • 1 el zonnebloemolie
  • 300 gram rosbief aan één stuk - op kamertemperatuur

Dressing

  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper zonder zaadlijsten
  • 3 el vissaus
  • 1,5 el sojasaus
  • 0,5 tl sesamolie
  • 0,5 limoen alleen het sap
  • 1,5 tl bruine basterdsuiker

Salade

  • 100 gram veldsla
  • 1 komkommer
  • 150 gram taugé
  • 150 gram cherrytomaatjes
  • 4 lente uitjes
  • gezouten pinda's
  • verse koriander

Instructies

Marinade

  • Maak de rode peper, knoflook en gember schoon en maal alle ingrediënten voor de marinade fijn in een keukenmachine (of met de vijzel). Wrijf hier de rosbief mee in en zet dit opzij totdat je het nodig hebt.

Dressing

  • Maak de rode peper en de knoflook schoon en snijd deze heel fijn. Meng vervolgens alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en roer goed door. Zet opzij totdat je het nodig hebt.

Salade

  • Schaaf de komkommer in mooie lange linten met de kaasschaaf of dunschiller. Snijd de tomaatjes in partjes en de lente ui in dunne ringetjes. Verdeel de sla, taugé, komkommer, tomaatjes en lente ui over één grote schaal of 4 kommen/borden.
  • Verhit een grillpan tot een goede grilltemperatuur. Hoe heter je grillt, hoe mooiere grillstrepen je krijgt. Je kunt dit natuurlijk ook op de barbecue doen. Grill de rosbief aan beide kanten ongeveer 3 minuten. Zet opzij en laat tenminste 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd de rosbief daarna in mooie plakken. Garneer de salade met de verse koriander en gezouten pinda's.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.