Keuken: België

Scampi diabolique (Duivelse gamba’s)

Scampi diabolique (Duivelse gamba’s)

Scampi diabolique stond al een tijdje op mijn lijstje. Dus toen ik voor de #swieswoepswap (ja dat is een ding) van MandyAndMore gekoppeld werd aan de Belgische Shana van Hoof, zag ik een heerlijk receptje voor scampi diabolique. Dat moest ‘m dus zeker worden! Even […]

Vlaams stoofvlees met donker bier

Vlaams stoofvlees met donker bier

Ik houd van stoofvlees en van koken met bier. En bij een Vlaams stoofpotje kun je deze twee heerlijk combineren. Dit Vlaams stoofvlees is heerlijk hartig van smaak en door de mosterd en ketjap manis voeg je nog een extra smaakdimensie toe. Eigenlijk hoort ketjap […]

Mosselen met witte wijn en knoflook

Mosselen met witte wijn en knoflook

In de zomer heb ik altijd zin in mosselen! Hoewel het mosselseizoen ook nog na de zomer doorloopt, vind ik mosselen toch in de zomermaanden het lekkerst. Met lekker versgebakken warm stokbrood om goed in het kookvocht te dippen. En de meest traditionele manier om […]

Zoete aardappelfrieten uit de oven

Zoete aardappelfrieten uit de oven

Ik eet de laatste tijd eigenlijk alleen nog maar frieten uit de oven. Door de zoete aardappel met zout, peper en gerookt paprikapoeder te mengen krijg je een heerlijke smaak aan de frieten. Ik moet toegeven dat ze niet zo knapperig worden als Vlaamse frieten […]