Keuken: Frankrijk

Citroen meringues

Citroen meringues

Telkens als ik eiwitten over heb, wil ik weer een nieuwe smaak meringues proberen. Nadat ik zabaglione had gemaakt, had ik heel wat eiwitten over! Toen ben ik maar weer eens de keuken ingegaan en heb ik deze heerlijke citroen meringues gemaakt! Van de andere […]

Chocolade meringues

Chocolade meringues

Wat doe je met eiwitten die over zijn? Meringues bakken! Want daar kun je zoveel kanten mee op! Altijd lekker en zoveel keuze.. Nu maakte ik bijvoorbeeld chocolademeringues met hagelslag. Maar ik maakte ook al eens citroenmeringues, roze meringues en amandel meringues. Maar nu maakte […]

Amandelmeringues

Amandelmeringues

Altijd als ik eiwitten over heb is het eerste dat ik denk: meringues maken! Want dat is supermakkelijk en zo lekker! En je kunt er voldoende mee variëren op elke keer wat anders te maken. Eerder maakt ik bijvoorbeeld al een keer roze meringues en […]

Romige garnalensoep

Romige garnalensoep

Eigenlijk wilde ik een bisque maken, maar uiteindelijk is het deze heerlijke romige garnalensoep geworden. De bisque komt dus later een keertje! Ondanks dat deze garnalensoep eigenlijk niet het doel was, is ie wel heel erg lekker geworden. Dus wil je zelf een keer soep […]

Gegrilde groenten uit de oven

Gegrilde groenten uit de oven

Een heerlijk en supermakkelijk bijgerecht, dat ook nog eens heel erg gezond is! Ik vind dit echt een topgerecht omdat je het met zoveel andere hoofdgerechten kunt combineren. Ik maak deze groenten bijvoorbeeld vaak in de zomer met een gebakken visje of een lamskoteletje. Voor […]

Roze meringues maken

Roze meringues maken

Meringues zijn een perfecte manier om bijvoorbeeld van overgebleven eiwitten af te komen. Maar het is daarnaast ook een supersimpel toetje (of hapje) om te maken. Het maken kost je ongeveer een kwartiertje. De meeste tijd zit namelijk in het afbakken. Maar dat is een […]

Quiche Lorraine met Surinaams gerookt spek

Quiche Lorraine met Surinaams gerookt spek

Quiche Lorraine is eigenlijk een van de basisrecepten die iedereen moet kennen. En dat kan ook prima met kant-en-klaar deeg. Maar aangezien ik graag alles from scratch maak, maak ik ook het deeg zelf in dit recept. De originele quiche lorraine komt uit Frankrijk en […]

Eendenborst met sinaasappel wortelpuree

Eendenborst met sinaasappel wortelpuree

Eend en sinaasappel is een heel klassieke Franse combinatie. Maar wist je dat wortel ook heel erg lekker is met sinaasappel? In dit gerecht combineerde ik deze 3 smaken tot een heerlijk resultaat! Ik vind eendenborst heerlijk, vooral als het lekker uitgebakken is in het […]

Hertenbiefstuk met rode portsaus

Hertenbiefstuk met rode portsaus

Een mooi herfstgerecht met wilde hertenbiefstuk en rode portsaus. Heel lekker voor kerst of een etentje. Ik maakte een heerlijke rode portsaus hierbij van rode Ruby port en wildfond. Wildfond kun je in het najaar en rond de kerst in de meeste supermarkten wel krijgen. […]

Ossenhaas met pastinaakpuree en wortels

Ossenhaas met pastinaakpuree en wortels

Ik wilde een mooi gerecht bedenken voor een etentje of een kerstdiner. Toen bedacht ik deze heerlijke combinatie van mooie zachte rode ossenhaas met fluweelzachte pastinaakpuree, gebakken wortels en een zoetzure rode wijnsaus. Toevallig had ik net een aflevering gezien van Masterchef waar de opdracht […]

Bouillabaisse met ansjovismayonaise

Bouillabaisse met ansjovismayonaise

Bouillabaisse is een Franse dikke vissoep op basis van tomaat en venkel. Je kunt zelf kijken wat voor vissoorten en schaal- of schelpdieren je graag in je bouillabaisse gebruikt. In dit recept gebruik ik garnalen, inktvis, zalm en kabeljauw. Bij mijn bouillabaisse serveer ik knapperig […]