Keuken: India

Kipcurry met tomaten en komijn

Kipcurry met tomaten en komijn

Ik ben dol op curry’s! Deze kipcurry heeft invloeden van de Indiase keuken en is daarom lekker met een frisse raita en papadums. Maar je kunt ‘m ook gewoon met rijst en een frisse komkommersalade eten. De basis van de curry is vrij simpel. Je […]

Garnalen Biryani uit India

Garnalen Biryani uit India

Een Biryani (of Biriyani) is een klassiek Indiaas gerecht. Het bestaat altijd uit kruidige rijst, bijvoorbeeld met saffraan of kardemom en een saus met vlees, vis of groenten. Vaak roer je de saus en de rijst door elkaar voordat je het serveert. Ik serveer de […]

Tomatenrelish uit India

Tomatenrelish uit India

Ik was op zoek naar een simpel, maar fris Indiaas bijgerecht. Ik houd namelijk heel erg van Indiase curry’s en biryani’s, maar weet dan nooit zo goed wat voor groenten ik er bij moet eten. Toen bedacht ik deze supersimpele tomatenrelish. Ik maakte deze samen […]

Wereldgerechten: Kip Madras

Wereldgerechten: Kip Madras

Het recept voor mijn versie van de Kip Madras van de Knorr Wereldgerechtenreeks. Ik ben het namelijk niet helemaal eens met de interpretatie van de Kip Madras van Knorr. Officieel is Kip Madras namelijk een pittige Indiase curry op basis van tomaten. Appel en crème […]

Appel Chutney

Appel Chutney

Ik bedacht deze Appel Chutney als bijgerecht bij mijn versie van het Knorr pak Kip Madras. In plaats van appel in het gerecht koos ik voor een fris bijgerecht. Maar natuurlijk kun je deze appelchutney ook ergens anders bij eten. Ergens doet deze appel chutney […]

Masala kip met citroen en knoflook

Masala kip met citroen en knoflook

Deze hele Indiase kip met kerrie en garam masala is vrij makkelijk om te maken. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk. En zodra je de hele kip op tafel zet, zijn je gasten direct onder de indruk. Een geschikt gerecht dus voor een […]

Indiase groentecurry

Indiase groentecurry

Deze Indiase vegetarische groentecurry is extra romig door het toevoegen van cashewnotenpasta, room & yoghurt. En heerlijk kruidig en geurig door de Indiase kruiden. Lekker met saffraanrijst en naan of papadums. Je kunt deze groentecurry ook serveren als onderdeel van een Indiase maaltijd naast bijvoorbeeld […]

Raita met komkommer

Raita met komkommer

Een raita is een Indiase yoghurtsaus met komkommer en munt. De frisse smaken van de komkommer, yoghurt en de munt combineren heerlijk met een kruidige curry of biryani. In India zie je de raita ook vaak als onderdeel van het voorgerecht, samen met bijvoorbeeld een […]

Mangochutney

Mangochutney

Een chutney is een gerecht gemaakt van ingekookt fruit met rijke aanvullende smaken door toegevoegde kruiden. Mangochutney is een Indiaas bijgerecht wat je bijvoorbeeld bij een curry of biryani kunt serveren. Zelf vind ik het ook lekker als voorgerecht met papadums. Zorg ervoor dat de mangochutney […]

Mango curry met tomaat

Mango curry met tomaat

Deze mango curry is geïnspireerd op Indiase smaken. De combinatie van de zoete smaken van de tomaat en de mango past goed bij de pittige smaken van de rode peper, kerrie en mosterdzaadjes. Door kokosmelk toe te voegen wordt de curry mooi romig en iets […]