Keuken: Italië

Spaghetti met geroosterde tomaatjes en ansjovis

Spaghetti met geroosterde tomaatjes en ansjovis

De meest simpele gerechten zijn vaak de lekkerste gerechten. In de Italiaanse keuken geldt dat in ieder geval vaak wel. Deze spaghetti is daar weer een perfect voorbeeld van! Door de tomaatjes eerst te roosteren, krijg je toch een mooie diepe en complexe smaak aan […]

Zwarte spaghetti met inktvis (spaghetti al nero di seppia)

Zwarte spaghetti met inktvis (spaghetti al nero di seppia)

Heb je al wel eens zwarte pasta op? Ik vind het heerlijk! En het ziet er natuurlijk supermooi uit 😉 Zwarte pasta is in principe gewone pasta, maar krijgt zijn kleur door het toevoegen van inktvisinkt. Hierdoor krijg je ook een lichte vissige inktvissmaak aan […]

Vitello Tonnato spaghetti

Vitello Tonnato spaghetti

Sinds dat ik voor het eerst Vitello Tonnato op heb, ben ik fan. Die saus is zó goed. Heerlijk vol van smaak door de tonijn. En ik vind het stiekem nog lekkerder met wat ansjovis er doorheen. Zo krijgt de saus namelijk een heerlijke ziltige […]

Champignon ragout met pancetta en truffel

Champignon ragout met pancetta en truffel

In de herfst is een goede ragout voor mij echt niet weg te denken. En voor mij is een goede ragout, eentje met sowieso lekker veel paddenstoelen. Daarom deze versie met kastanjechampignons en pancetta. En omdat ik gewoon truffelverslaafd ben, doe ik er wat lekkere […]

Truffelrisotto met kastanjechampignons

Truffelrisotto met kastanjechampignons

Truffel: You love it or you hate it! En ik zit 100% aan de Love kant! Ik vind truffel zo lekker en kan er geen genoeg van krijgen. Ik moest daarom zeker nog eens een truffelrisotto maken. En dit is zeker niet het laatste dat […]

Rosé risotto met gerookte zalm

Rosé risotto met gerookte zalm

Risotto is top! Het is lekker smeuïg en je kunt er werkelijk álles mee. En ik houd heel erg van koken met wijn en bier. En laat risotto zich daar net perfect voor lenen. Voor deze risotto met gerookte zalm koos ik rosé. Ik vind […]

Pasta risottata met champignons en truffelolie

Pasta risottata met champignons en truffelolie

Heb je wel eens gehoord van pasta risottata? Ik had dat ook niet, totdat ik het bij een andere foodie voorbij zag komen. En het idee sprak me aan! Het is namelijk pasta, maar dan bereid om de manier waarop je risotto klaarmaakt. Oftewel: langzaam […]

Pasta pesto verde

Pasta pesto verde

Een echte Italiaanse klassieker is pasta pesto. Italiaans eten staat erom bekend dat het zo heerlijk simpel is. Daar is dit gerecht een mooi voorbeeld van. Zelf groene pesto maken is ook supersimpel als je een keukenmachine of blender hebt. Ik maak mijn pesto’s eigenlijk […]

Pasta Carbonara

Pasta Carbonara

Ik houd van de pasta carbonara zoals je deze in Italië in een restaurant krijgt. In veel recepten wordt (slag)room toegevoegd. En zo hoort het volgens het authentieke Italiaanse recept juist niet. Ook als er alleen ei(dooier) en evt. wat kookvocht toegevoegd wordt aan de […]

Kruidenboter met zongedroogde tomaat

Kruidenboter met zongedroogde tomaat

Kruidenboter is supersimpel en iets dat ik steeds leuker vind om te doen 😉 Het is namelijk zo makkelijk en je kunt er echt zoveel kanten mee op. Vandaag maakte ik dus een kruidenboter met zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten, knoflook en parmezaanse kaas. Een kruidenboter gebaseerd […]

Tomatensoep van gegrilde tomaten

Tomatensoep van gegrilde tomaten

Tomatensoep is echt een van de basics, zeker hier in Nederland waar je het op elke menukaart in elk restaurant weer tegenkomt. Persoonlijk vind ik het niet de meest originele soep onder de soepen. Maar eentje die zeker niet in je kunnen mag ontbreken 😉 […]

Blauwe kaas macaroni uit de oven

Blauwe kaas macaroni uit de oven

Ik houd heel erg van kaas. Veel kaas en veel verschillende soorten kaas. Maar helaas vind manlief sommige kazen iets te heftig.. Dus toen ik alleen voor mezelf kon koken, greep ik mijn kans en maakte ik deze heerlijke macaroni uit de oven met blauwe […]