Keuken: Italië

Risotto carbonara

Risotto carbonara

Ik vind risotto een prachtig gerecht dat zich eigenlijk wel aan elke smaakcombinatie kan aanpassen. Tot nu toe heb ik me netjes en veilig gehouden bij de Italiaanse smaken, maar daar wil ik binnenkort ook verder mee gaan experimenteren Maar binnen de Italiaanse keuken liggen […]

Pittige pasta met rode pesto

Pittige pasta met rode pesto

Dit recept voor pittige pasta met verse rode pesto is een heerlijke maaltijd voor doordeweeks. Lekker, vers en snel klaar! Ik vind het heerlijk en maak dit gerecht het hele jaar door. Het is geen authentiek Italiaans recept, ik gebruik er namelijk sambal in. Maar […]

Pasta met gerookte zalm in roomsaus

Pasta met gerookte zalm in roomsaus

Deze pasta met gerookte zalm in roomsaus zet je binnen 15 minuten op tafel. Supersimpel, maar zo lekker! Geen excuus dus, om niet zelf te koken na een drukke werkdag. Oké ik geef toe, dit is geen gezonde maaltijd, maar wel een heel erg lekkere. […]

Risotto agli olio e peperoncini met garnalen

Risotto agli olio e peperoncini met garnalen

Met risotto kun je eindeloos variëren en het is supermakkelijk om te maken. Voor deze risotto koos ik een simpel Italiaans gerecht, namelijk risotto met knoflook en chilivlokken. Hier geef ik graag een twist aan door heerlijke knoflookgarnalen toe te voegen. Van origine zie je […]

Pasta pesto rosso

Pasta pesto rosso

Als je aan pasta pesto denkt, denk je dat aan pasta met groene of met rode pesto? De pasta pesto verde is denk ik de wat bekendere versie van pasta pesto, ondanks dat pasta met rode pesto ook heerlijk is! Misschien zelfs wel lekkerder.. En […]

Pasta Carbonara

Pasta Carbonara

Ik houd van de pasta carbonara zoals je deze in Italië in een restaurant ook krijgt. In veel recepten wordt (slag)room toegevoegd. En zo hoort het volgens het authentieke Italiaanse recept juist niet. Ook als er alleen ei(dooier) (en evt. wat kookvocht) toegevoegd wordt aan […]

Pasta pesto verde

Pasta pesto verde

Een echte Italiaanse klassieker is pasta pesto. Italiaans eten staat erom bekend dat het zo heerlijk simpel is. Daar is dit gerecht een mooi voorbeeld van. Zelf groene pesto maken is ook supersimpel als je een keukenmachine of blender hebt. Ik maak mijn pesto’s eigenlijk […]

Tagliata di manzo met walnootpesto

Tagliata di manzo met walnootpesto

Tagliata die Manzo is een typisch Italiaans hoofdgerecht dat altijd geserveerd wordt met rucola en Parmezaanse kaas flakes. Ik koos ervoor om een lekkere pesto te maken en deze bij het vlees te serveren. En om hier eens een leuke draai aan te geven, maakte […]

Risotto met spek, paddenstoelen en donker bier

Risotto met spek, paddenstoelen en donker bier

De meeste mensen kennen risotto gemaakt met wijn. Maar risotto leent zich juist heel goed om te experimenteren met andere vloeistoffen. Deze versie met donker bier is bijvoorbeeld ook heerlijk! Om de sterke smaak van het bier tot zijn recht te laten komen, heb je […]

Pastasalade met meloen, ham en pecannoten

Pastasalade met meloen, ham en pecannoten

Wie houdt er niet van een goede pastasalade? Je kunt er zoveel kanten mee op en het is altijd lekker! Ik had zin in een fruitige, zoete pastasalade. Dus ik maakte een heerlijke variant met zoete meloen, zoutige ham en een friszure dressing. Heerlijk op […]

Spaghetti met geroosterde tomaatjes en ansjovis

Spaghetti met geroosterde tomaatjes en ansjovis

De meest simpele gerechten zijn vaak de lekkerste gerechten. In de Italiaanse keuken geldt dat in ieder geval vaak wel. Deze spaghetti is daar weer een perfect voorbeeld van! Door de tomaatjes eerst te roosteren, krijg je toch een mooie diepe en complexe smaak aan […]

Blauwe kaas macaroni uit de oven

Blauwe kaas macaroni uit de oven

Ik houd heel erg van kaas. Veel kaas en veel verschillende soorten kaas. Maar helaas vind manlief sommige kazen iets te heftig.. Dus toen ik alleen voor mezelf kon koken, greep ik mijn kans en maakte ik deze heerlijke macaroni uit de oven met blauwe […]