Keuken: Marokko

Lamsbout met pruimen en honing uit de oven

Lamsbout met pruimen en honing uit de oven

Gerechten als deze vind ik zo fijn voor het weekend. Dit zet je ’s middags al in de oven en je huis ruikt de hele dag heerlijk! Houd er wel rekening mee dat je de lamsbout de avond van tevoren al marineert. Eventueel kun je […]

Kip tajine met citroen en olijven

Kip tajine met citroen en olijven

Wie wel eens in Marokko is geweest kent het gerecht wel. Een heerlijke geurige kip tajine met (ingelegde) citroenen, groene olijven en een mooie stapel couscous. Toen we na de aankoop van ons nieuwe huis een weekje op de grond aten, voelde ik me toch […]

Marokkaanse kip met abrikozen en parelcouscous

Marokkaanse kip met abrikozen en parelcouscous

De Marokkaanse keuken heeft zoveel mooie smaakcombinaties te bieden. In dit gerecht combineerde ik de klassieke combinatie van kip met citroen en olijven en Marokkaanse vruchten als gedroogde abrikozen en granaatappel. De citroen en de granaatappel houden het gerecht heerlijk fris en zuur. De courgette […]

Marokkaanse gevulde kwartel

Marokkaanse gevulde kwartel

Ik wilde graag een keer kwarteltjes maken, dus toen ging ik nadenken over welke smaken hier bij zouden passen. Toen kwam ik al gauw uit bij de Marokkaanse keuken. Heerlijke kruidige en zoete smaken. Ik vulde deze kwartels met een mengsel van couscous, granaatappel, pistachenootjes […]