Keuken: Spanje

Knorr Wereldgerechten: Paella met kip, chorizo en garnalen

Knorr Wereldgerechten: Paella met kip, chorizo en garnalen

Het volgende recept in mijn reeks Knorr Wereldgerechten: de Spaanse paella. Een superlekker gerecht en eigenlijk helemaal niet zo moeilijk om te maken. Ik maakte deze paella met kip, chorizo en garnalen. Persoonlijk vind ik dat de lekkerste combi, eventueel nog met stukjes inktvis en […]

Serranoham kroketjes met chorizo en manchego

Serranoham kroketjes met chorizo en manchego

Ik vind kroketjes altijd zo lekker om te maken. Als je ze zelf maakt, stop je er namelijk veel meer vulling in dan wanneer je ze koopt. Een kroket uit de winkel wordt vaak ‘opgevuld’ met aardappel. Dat vind ik zelf heel erg zonde. Als […]

Macaronischotel met chorizo en manchego

Macaronischotel met chorizo en manchego

Als manlief het eten mag kiezen, dan is het vaak ongezond, vettig maar wel heel erg lekker! In mijn ideeënlijstje stond een macaronischotel met chorizo en manchego, dus het was wachten totdat deze uit de lijst werd gepikt :p En uiteindelijk klaag ik natuurlijk niet, […]

Gambas al ajillo: Garnalen in knoflookolie

Gambas al ajillo: Garnalen in knoflookolie

Waar je ook bent in Spanje, je kunt er niet omheen: Gambas al ajillo. Ik vind ze heerlijk! En tot nu toe had ik ze nog niet zo lekker gekregen als in Spanje. Maar dit recept komt aardig in de buurt. De hete en smaakvolle […]

Albóndigas: Spaanse gehaktballetjes

Albóndigas: Spaanse gehaktballetjes

I love foodsharing en de meest geweldige manier van foodsharing vind ik toch wel een heerlijke uitgebreide tapasmaaltijd. Net daarna komt een goede rijsttafel :p En laat dit recept nou perfect zijn als onderdeel van een prachtige tafel vol verschillende tapas. Wie kent ze niet? […]

Sangria: Zelfgemaakte Sangria

Sangria: Zelfgemaakte Sangria

Ik ben gek op Sangria! En maak het op bijna elk feestje wel. Iedereen vindt het lekker en het drinkt weg als limonade. Het is geen Sangria zoals je in Spanje vindt, ik maak ‘m namelijk met Spa & Fruit. Maar hij is wel superlekker! […]

Calamari al ajillo

Calamari al ajillo

Calamari al ajillo: Inktvisjes in knoflookolie Ik denk dat we allemaal wel eens van gamba’s al ajillo hebben gehoord. Maar heb je wel eens bedacht dat je dit ook makkelijk met andere dingen kunt doen? Ik vind inktvistentakeltjes bijvoorbeeld heerlijk! Dus ik dacht dat dit […]

Patatas Bravas

Patatas Bravas

Patatas bravas, ik vind het één van de lekkerste Spaanse tapas. Maar zo moeilijk om lekker te krijgen. Nou ik heb eindelijk een goed recept! Met dubbelgebakken aardappeltjes zodat ze heerlijk zacht zijn van binnen en lekker knapperig van buiten. Vroeger heb ik wel eens […]

Spaanse kippendijen met knoflook en wijn

Spaanse kippendijen met knoflook en wijn

Het was weer eens tijd om wat heerlijke tapas te maken! En ik heb al heel wat tapas recepten, maar er valt nog genoeg te experimenteren, gelukkig. Deze keer Spaanse kippendijen met knoflook, witte wijn en paprikapoeder. Heerlijk! Een lekker simpel gerechtje, maar bomvol smaak. […]

Mediterraans Stoofvlees

Mediterraans Stoofvlees

Stoofvlees is zo lekker en je kunt het op zoveel verschillende manieren maken. Vaak wordt stoofvlees met bier gemaakt, maar in dit Mediterraanse stoofpotje kies ik voor een goede lekkere Spaanse of Italiaanse rode wijn. Maar net waar m’n hoofd naar staat en wat ik […]

Calamares met paprikapoeder

Calamares met paprikapoeder

Calamares zijn supersimpel om te maken, maar altijd lekker! In ieder geval als je ze niet te lang bakt. Ik hoor namelijk vaak mensen zeggen ‘Oh inktvis, nee dat lust ik niet. Dat is net elastiek’. Maar het is alleen elastiek als je het niet […]

Oranje paprikastoof met drumsticks en chorizo

Oranje paprikastoof met drumsticks en chorizo

Ik vind de combinatie van een heerlijke stoofpot, in dit geval met kip, en een zoutige toevoeging zoals pancetta, chorizo of ansjovis altijd heerlijk! En de zachte zoete smaak van de cherrytomaatjes en de paprika maakt dit helemaal af! Lekker op een mooie laag romige […]