Maaltijd: Bijgerechten

Sangria: Zelfgemaakte Sangria

Sangria: Zelfgemaakte Sangria

Ik ben gek op Sangria! En maak het op bijna elk feestje wel. Iedereen vindt het lekker en het drinkt weg als limonade. Het is geen Sangria zoals je in Spanje vindt, ik maak ‘m namelijk met Spa & Fruit. Maar hij is wel superlekker! […]

Patatas Bravas

Patatas Bravas

Patatas bravas, ik vind het één van de lekkerste Spaanse tapas. Maar zo moeilijk om lekker te krijgen. Nou ik heb eindelijk een goed recept! Met dubbelgebakken aardappeltjes zodat ze heerlijk zacht zijn van binnen en lekker knapperig van buiten. Vroeger heb ik wel eens […]

Knoflookaardappeltjes uit de oven

Knoflookaardappeltjes uit de oven

Een goed bijgerecht maakt of breekt een maaltijd. En dit is een goede! Al zeg ik het zelf. Eigenlijk eet ik (bijna) nooit aardappels, terwijl ze uit de oven, gepoft of als puree zo superlekker kunnen zijn. En een van mijn favoriete aardappelgerechten is zeker […]

Kerrie knoflookboter

Kerrie knoflookboter

Ik heb het zelf kruidenboters maken ontdekt. En wat kun je er veel kanten mee op! Eerder maakte ik al cajunboter, limoenboter en jalapeñoboter. En nu dus kerrieboter! Heerlijk bij de barbecue of bij het gourmetten. Maar ik at het bij een paddenstoelensoepje en dat […]

Thaise salade met komkommer

Thaise salade met komkommer

Bijgerechten maken een maaltijd af, en zijn dus ook belangrijk. En toch besteed ik meestal minder tijd aan een bijgerecht en dat vind ik eigenlijk wel prima. Zolang de smaken maar goed zijn en passen bij het hoofdgerecht. Deze Thaise salade is daar een mooi […]

Saté’s van biefstuk

Saté’s van biefstuk

Voor een rijsttafel maakte ik 3 verschillende soorten saté: kipsaté (saté ajam), varkenssaté (saté babi) en deze heerlijke saté van biefstuk. Allemaal stuk voor stuk lekker, vol Indonesische smaken, maar toch anders. Kijk dus vooral naar wat voor vlees jouw voorkeur uitgaat! In principe kun […]

Saté Babi (Saté van varkensvlees)

Saté Babi (Saté van varkensvlees)

Voordat ik deze saté’s maakt, maakte ik eigenlijk alleen maar kipsaté’s. Wat een gemis zeg! Bij een vriendin eet ik altijd súperlekkere satés, dus ik vroeg even wat tips die ze van haar Indonesische oma had gekregen. En heel eerlijk, ik heb niet alle tips […]

Alcoholvrije cocktails met icetea en verse gember

Alcoholvrije cocktails met icetea en verse gember

Het was warm en er kwam een vriendin op bezoek die niet zo van alcohol houdt. Én ik had nog een mooi pakketjes biologische (en gezonde) icetea’s staan die ik nog niet had geproefd. Tijd dus, voor een heerlijke alcoholvrije icetea cocktail! In principe maakt […]

Limoen knoflookboter

Limoen knoflookboter

Ik zocht inspiratie voor een kruidenboter recept, toen het me opviel dat eigenlijk iedereen kruidenboter op dezelfde manier maakt.. Dat vond ik een beetje saai, dus ben ik alternatieven gaan bedenken. Neem bijvoorbeeld deze knoflookboter, maar bijvoorbeeld ook mijn jalapeñoboter of cajunboter. Net wat anders […]

Cajun kruidenboter

Cajun kruidenboter

Sinds ik mijn eigen cajun kruiden maak, gebruik ik dit steeds meer in mijn gerechten. Zo ook bijvoorbeeld in deze heerlijke cajun kruidenboter. Een experimentje dat erg goed uitpakte! Ik maakte deze kruidenboter voor bij een barbecue. Heerlijk op een stokbroodje, maar ook superlekker bij […]

Guacamole

Guacamole

Verse guacamole is heel makkelijk om te maken. En lekker om op een borrelavondje of feestje te serveren met tortilla chips. Guacamole is ook lekker bij nacho’s, wraps of taco’s. Ik serveerde deze guacamole bij mijn Mexicaanse tortilla bowl. In principe maak je al een […]

Sambal goreng telor

Sambal goreng telor

Vind je die eieren ook altijd zo lekker die je bij een Indonesische rijsttafel krijgt? Dan heb je geluk, want met dit Sambal goreng telor recept maak je ze zelf thuis, en persoonlijk vind ik ze nóg lekkerder dan in de meeste Indonesische restaurants! Ik […]