Maaltijd: Bijgerechten

Thaise rosbief salade

Thaise rosbief salade

De Thaise keuken heeft zoveel mooie smaakcombinaties te bieden, in zoveel verschillende soorten gerechten. In deze Thaise rosbiefsalade wordt een heerlijke smaakcombinatie gecreëerd door een combinatie van vissaus, sojasaus, limoen, suiker en sesamolie. Zowel in de dressing als in de marinade van de rosbief. En […]

Griekse salade met halloumi en pita croutons

Griekse salade met halloumi en pita croutons

Salades zijn er in alle soorten en maten. Bij het maken van een salade houd ik graag een bepaalde keuken of traditionele smaakcombinatie aan. Voor deze Griekse salade gebruikte ik traditionele Griekse smaakcombinaties. Een simpele Griekse salade bestaat uit rode ui, tomaat, olijven en feta, […]

Sajoer boontjes (Indonesische sambal boontjes)

Sajoer boontjes (Indonesische sambal boontjes)

Deze gestoofde Indonesische sambal boontjes zijn heerlijk als bijgerecht of als onderdeel van een Indonesische rijsttafel. Zelf serveer ik ze graag bij mijn Ajam Smoor en Sambal Goreng Kentang. De boontjes zijn heerlijk pittig, maar ook zoet en romig door de toegevoegde Santen. Ik maak […]

Spaanse tortilla met chorizo

Spaanse tortilla met chorizo

Ik ben gek op de Spaanse keuken, en met name op tapas! Van vlees tot vis tot vega, ik vind het heerlijk. Eentje daarvan is de typisch Spaanse tortilla. Wat eigenlijk een dikke aardappel omelet is. Nou vind ik de echte Spaanse tortilla vaak een […]

Ketjap boontjes met komkommer en taugé

Ketjap boontjes met komkommer en taugé

Ik bedacht deze ketjap boontjes als alternatief voor een gado gado. Eigenlijk een combinatie van de groenten van een gado gado met de saus van een babi ketjap. En het pakte goed uit! Een heerlijk gerechtje waarbij de frisse komkommer en taugé heerlijk combineren met […]

Guacamole

Guacamole

Verse guacamole is heel makkelijk om te maken. En lekker om op een borrelavondje of feestje te serveren met tortilla chips. Guacamole is ook lekker bij nacho’s, wraps of taco’s. Ik serveerde deze guacamole bij mijn Mexicaanse tortilla bowl. In principe maak je al een […]

Sambal Goreng Kentang Kering (Indonesische frietjes)

Sambal Goreng Kentang Kering (Indonesische frietjes)

Het klinkt misschien gek, maar Sambal Goreng Kentang is een Indonesisch gerecht met frietjes! En het is heerlijk, geloof me. Ik maak mijn Sambal Goreng Kentang altijd met kleine dunne knapperige frietchipjes die je kant en klaar in de supermarkt kunt kopen. Deze verwerk in […]

Groene pesto maken

Groene pesto maken

Een heerlijk en supersimpel recept voor een snelle zelfgemaakte groene pesto. Onmisbaar als je van de Italiaanse keuken houdt. Een mooie basis voor een goede pastasaus namelijk of lekker als dip op een crostini of bruschetta. Dit recept voor het zelf maken van groene pesto […]

Tomatenrelish uit India

Tomatenrelish uit India

Ik was op zoek naar een simpel, maar fris Indiaas bijgerecht. Ik houd namelijk heel erg van Indiase curry’s en biryani’s, maar weet dan nooit zo goed wat voor groenten ik er bij moet eten. Toen bedacht ik deze supersimpele tomatenrelish. Ik maakte deze samen […]

Appel Chutney

Appel Chutney

Ik bedacht deze Appel Chutney als bijgerecht bij mijn versie van het Knorr pak Kip Madras. In plaats van appel in het gerecht koos ik voor een fris bijgerecht. Maar natuurlijk kun je deze appelchutney ook ergens anders bij eten. Ergens doet deze appel chutney […]

Tzatziki

Tzatziki

Tzatziki is een heerlijk frisse Griekse dip op basis van yoghurt, komkommer en munt. Lekker bij een vleesmaaltijd, of gewoon om versgebakken pitabroodjes in te dippen. Tzatziki is heel simpel om te maken, maar daardoor zeker niet minder lekker. Ik gebruikte komkommer, dikke yoghurt (bijvoorbeeld […]

Caprese salade met groene pesto

Caprese salade met groene pesto

Ik wilde een leuke variant maken op de traditionele Italiaanse salade caprese. Een lekker lichte maaltijd, maar toch wat spannender dan de standaard caprese. Ik besloot dus om de tomaten met de mozzarella te grillen. Dit geeft een mooie extra zachtzoete smaak aan de caprese […]

Nacho’s uit de oven

Nacho’s uit de oven

Nacho’s zijn één van mijn guilty pleasures. Heerlijk voor een zomerse avond op het terras of in de tuin. Maar ook lekker op een donkere avond, lekker binnen op de bank met een wijntje of biertje erbij. Terwijl het buiten regent of sneeuwt. Ik eet […]

Zoete aardappelfrieten uit de oven

Zoete aardappelfrieten uit de oven

Ik eet de laatste tijd eigenlijk alleen nog maar frieten uit de oven. Door de zoete aardappel met zout, peper en gerookt paprikapoeder te mengen krijg je een heerlijke smaak aan de frieten. Ik moet toegeven dat ze niet zo knapperig worden als Vlaamse frieten […]

Gado Gado met zelfgemaakte satésaus

Gado Gado met zelfgemaakte satésaus

Een vriendin van me wilde Sambal Goreng Kentang leren maken, dus ik bedacht er deze heerlijke Gado Gado bij. Want wat is er nou lekkerder dan zelfgemaakte satésaus? Het is supermakkelijk en zeer zeker de moeite waard! Een wereld van verschil namelijk met satésaus uit […]

Raita met komkommer

Raita met komkommer

Een raita is een Indiase yoghurtsaus met komkommer en munt. De frisse smaken van de komkommer, yoghurt en de munt combineren heerlijk met een kruidige curry of biryani. In India zie je de raita ook vaak als onderdeel van het voorgerecht, samen met bijvoorbeeld een […]

Mangochutney

Mangochutney

Een chutney is een gerecht gemaakt van ingekookt fruit met rijke aanvullende smaken door toegevoegde kruiden. Mangochutney is een Indiaas bijgerecht wat je bijvoorbeeld bij een curry of biryani kunt serveren. Zelf vind ik het ook lekker als voorgerecht met papadums. Zorg ervoor dat de mangochutney […]