Bijgerechten Recepten

Het bijgerecht, niet het meest belangrijke gerecht van de avond, maar het kan je diner wel maken of breken. Dus toch doet een goed bijgerecht wel veel. Ik moet zeggen dat ik vooral groenten-bijgerechten moeilijk vind om te bedenken. Het liefst eet ik namelijk gewoon een salade als bijgerecht. Niet zo heel spannend, maar vaak wel het lekkerst (vind ik). Op deze pagina vind je verschillende soorten bijgerechten. Denk bijvoorbeeld aan zelfgebakken brood, salades, maar ook andere soorten hapjes en gerechten. Omdat ik recepten van over de hele wereld heb, variëren de bijgerechten ook nogal. Op die manier heb je voor elke keuken wel een lekker recept!

Eenden gyoza met hoisinsaus

Eenden gyoza met hoisinsaus

Een tijdje terug maakte ik heel erg veel gyoza, 4 verschillende soorten en van elke soort lekker veel zodat ik een mooi voorraadje in de diepvries heb. De recepten voor de verschillende gyoza komen wat verspreid online om geen gyoza overload te krijgen :p Je […]

Arancini met aubergine en mozzarella

Arancini met aubergine en mozzarella

Ik maak wel vaker bitterballen of kroketjes, maar arancini had ik pas één keer eerder gemaakt en toen waren het meer risotto balletjes dan echt de goed gevulde arancini zoals je ze uit Italië kent. Deze keer ging ik dus voor een wat meer traditionele […]

Geroosterde edamame met gochugaru

Geroosterde edamame met gochugaru

Deze geroosterde edamame zijn zó makkelijk om te maken, maar wel echt het perfecte bijgerecht als je een Japanse maaltijd eet. Bijvoorbeeld eens wat anders dan de edamame die je bij de sushi krijgt 🙂 Ik maakte laatst bijvoorbeeld verschillende soorten gyoza en vond dit […]

Panbroodjes met chorizo en gamba’s

Panbroodjes met chorizo en gamba’s

Ik heb al vaker van dit soort broodjes gebakken, maar dan met verschillende soorten vullingen. Het idee voor een vulling van chorizo en gamba’s zat echt al heel erg lang in mijn hoofd. Maar ik heb altijd heel erg veel ideeën, dus het duurde even […]

Kimchi gyoza met kipgehakt

Kimchi gyoza met kipgehakt

Ik plande een dagje in om samen met een vriendin verschillende soorten gyoza te maken. We maakten maar liefst 4 verschillende gyoza, allemaal anders, maar allemaal echt super lekker! We maakten onder andere deze heerlijke kimchi gyoza die we uiteraard vulden met kimchi, maar ook […]

Zalmkoekjes uit de airfryer

Zalmkoekjes uit de airfryer

Ik kreeg afgelopen Kerst een fantastische airfryer cadeau van Philips! Een mooi moment om dus eens wat meer te experimenteren met de airfryer! Dus maakte ik deze fantastisch lekkere zalmkoekjes in de airfryer. Mocht je nou geen airfryer hebben, dan kun je ze ook bakken […]

Groene papaya salade (Som Tam)

Groene papaya salade (Som Tam)

Ik denk dat groene papaya salade wel een van de meest bekende Thaise gerechten is. Vaak is een groene papayasalade heel erg pittig. Ik maak ‘m zelf niet zo pittig omdat ik wel wil dat iedereen het kan eten 🙂 Wil je het extra pittig? […]

Japanse kipburgertjes met shiitake

Japanse kipburgertjes met shiitake

Ik maakte deze Japanse kipburgertjes als onderdeel van een Japanse avond met allemaal lekkere kleine hapjes. Daarom maakte ik kleine burgers. Wil je grotere burgers maken, be my guest! Dan maak je 4 hamburgers met dit recept. En koop dan ook gewoon normale hamburgerbroodjes i.p.v. […]

Gyoza met varkensgehakt en miso

Gyoza met varkensgehakt en miso

Het is een klusje om gyoza te maken, zeker als je ook het deeg zelf maakt, maar het is elke minuut waard, want zo krijg je echt de allerlekkerste gyoza! En je maakt er zo in één keer 40 van, dus je kunt ook een […]

Portugees panbrood met piri piri kruiden

Portugees panbrood met piri piri kruiden

De eerste keer dat ik een soortgelijk Portugees brood at, was op Madeira. Officieel komt dit brood namelijk van Madeira en maak je het met zoete aardappel. Dit is inmiddels mijn 3e variant (na de originele met zoete aardappel en een variant met mais). Omdat […]

Sajoer boontjes (Indonesische sambal boontjes)

Sajoer boontjes (Indonesische sambal boontjes)

Deze gestoofde Indonesische sambal boontjes zijn heerlijk als bijgerecht of als onderdeel van een Indonesische rijsttafel. Zelf serveer ik ze graag bij mijn Ajam Smoor en Sambal Goreng Kentang. De boontjes zijn heerlijk pittig, maar ook zoet en romig door de toegevoegde Santen. Ik maak […]

Sushi ballen met zalm en avocado

Sushi ballen met zalm en avocado

Sushi is altijd zo lekker! Maar het is ook best lastig om te maken én veel werk. Dus bedacht ik een makkelijker alternatief 🙂 Namelijk sushi balletjes waarbij je de vulling gewoon in een balletje rijst rolt, in plaats van in een hele (superstrakke) sushirol. […]

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. ...
  5. 10