Maaltijd: Hapjes

Calamari al ajillo

Calamari al ajillo

Calamari al ajillo: Inktvisjes in knoflookolie Ik denk dat we allemaal wel eens van gamba’s al ajillo hebben gehoord. Maar heb je wel eens bedacht dat je dit ook makkelijk met andere dingen kunt doen? Ik vind inktvistentakeltjes bijvoorbeeld heerlijk! Dus ik dacht dat dit […]

Surinaamse pittige rode kip

Surinaamse pittige rode kip

Surinaamse kip stond al een tijdje op mijn kooklijstje. Dus toen manlief weer eens door mijn ideeën bladerde, koos hij deze uit. Ik maakte heerlijke Surinaamse vegetarische bami bij deze pittige drumsticks. Let wel op! Deze drumsticks zijn echt wel pittig. Onderschat niet hoe pittig […]

Patatas Bravas

Patatas Bravas

Patatas bravas, ik vind het één van de lekkerste Spaanse tapas. Maar zo moeilijk om lekker te krijgen. Nou ik heb eindelijk een goed recept! Met dubbelgebakken aardappeltjes zodat ze heerlijk zacht zijn van binnen en lekker knapperig van buiten. Vroeger heb ik wel eens […]

Spaanse kippendijen met knoflook en wijn

Spaanse kippendijen met knoflook en wijn

Het was weer eens tijd om wat heerlijke tapas te maken! En ik heb al heel wat tapas recepten, maar er valt nog genoeg te experimenteren, gelukkig. Deze keer Spaanse kippendijen met knoflook, witte wijn en paprikapoeder. Heerlijk! Een lekker simpel gerechtje, maar bomvol smaak. […]

Wraps met zalm: Japanse stijl

Wraps met zalm: Japanse stijl

Manlief had zin in wraps met zalm, dus dan komen er wraps met zalm op tafel. Maar dat kan natuurlijk ook nog alle kanten op.. De meest bekende versie is denk ik wel wraps met gerookte zalm en roomkaas, dus die vond ik iets te […]

Saté’s van biefstuk

Saté’s van biefstuk

Voor een rijsttafel maakte ik 3 verschillende soorten saté: kipsaté (saté ajam), varkenssaté (saté babi) en deze heerlijke saté van biefstuk. Allemaal stuk voor stuk lekker, vol Indonesische smaken, maar toch anders. Kijk dus vooral naar wat voor vlees jouw voorkeur uitgaat! In principe kun […]

Kipsaté (saté ajam)

Kipsaté (saté ajam)

Ik denk dat we allemaal in de zomer regelmatig saté’s eten van de barbecue. Maar marineer je ze dan met een zelfgemaakte marinade of koop je een kant en klare marinade? Een zelfgemaakte marinade is namelijk zó klaar en superlekker! De marinade voor deze kipsaté’s […]

Saté Babi (Saté van varkensvlees)

Saté Babi (Saté van varkensvlees)

Voordat ik deze saté’s maakt, maakte ik eigenlijk alleen maar kipsaté’s. Wat een gemis zeg! Bij een vriendin eet ik altijd súperlekkere satés, dus ik vroeg even wat tips die ze van haar Indonesische oma had gekregen. En heel eerlijk, ik heb niet alle tips […]

Limoen knoflookboter

Limoen knoflookboter

Ik zocht inspiratie voor een kruidenboter recept, toen het me opviel dat eigenlijk iedereen kruidenboter op dezelfde manier maakt.. Dat vond ik een beetje saai, dus ben ik alternatieven gaan bedenken. Neem bijvoorbeeld deze knoflookboter, maar bijvoorbeeld ook mijn jalapeñoboter of cajunboter. Net wat anders […]

Griekse Souvlaki spiezen

Griekse Souvlaki spiezen

Sinds ik een paar weken geleden op vakantie ben geweest in Griekenland, stond souvlaki op mijn to cook lijstje. En nu had ik er eindelijk eens tijd voor gemaakt! Ik heb ze op de barbecue gebakken, maar je kunt ze ook prima in de (grill)pan […]

Cajun kruidenboter

Cajun kruidenboter

Sinds ik mijn eigen cajun kruiden maak, gebruik ik dit steeds meer in mijn gerechten. Zo ook bijvoorbeeld in deze heerlijke cajun kruidenboter. Een experimentje dat erg goed uitpakte! Ik maakte deze kruidenboter voor bij een barbecue. Heerlijk op een stokbroodje, maar ook superlekker bij […]

Guacamole

Guacamole

Verse guacamole is heel makkelijk om te maken. En lekker om op een borrelavondje of feestje te serveren met tortilla chips. Guacamole is ook lekker bij nacho’s, wraps of taco’s. Ik serveerde deze guacamole bij mijn Mexicaanse tortilla bowl. In principe maak je al een […]