Maaltijd: Hapjes

Roze meringues maken

Roze meringues maken

Meringues zijn een perfecte manier om bijvoorbeeld van overgebleven eiwitten af te komen. Maar het is daarnaast ook een supersimpel toetje (of hapje) om te maken. Het maken kost je ongeveer een kwartiertje. De meeste tijd zit namelijk in het afbakken. Maar dat is een […]

Calamares met paprikapoeder

Calamares met paprikapoeder

Calamares zijn supersimpel om te maken, maar altijd lekker! In ieder geval als je ze niet te lang bakt. Ik hoor namelijk vaak mensen zeggen ‘Oh inktvis, nee dat lust ik niet. Dat is net elastiek’. Maar het is alleen elastiek als je het niet […]

Serranoham kroketjes met chorizo en manchego

Serranoham kroketjes met chorizo en manchego

Ik vind kroketjes altijd zo lekker om te maken. Als je ze zelf maakt, stop je er namelijk veel meer vulling in dan wanneer je ze koopt. Een kroket uit de winkel wordt vaak ‘opgevuld’ met aardappel. Dat vind ik zelf heel erg zonde. Als […]

Bruschetta met geroosterde paprika

Bruschetta met geroosterde paprika

We kennen denk ik allemaal de traditionele Italiaanse bruschetta wel met ontvelde tomaten, lekker veel Italiaanse olijfolie, knoflook en basilicum. Daar wilde ik graag een leuke variant op maken. Toen de oranje paprikavereniging aanbood om hier heerlijke oranje paprika’s voor op te sturen, twijfelde ik […]

Gambas al ajillo

Gambas al ajillo

Waar je ook bent in Spanje, je kunt er niet omheen: Gambas al ajillo. Ik vind ze heerlijk! En tot nu toe had ik ze nog niet zo lekker gekregen als in Spanje. Maar dit recept komt aardig in de buurt. De hete en smaakvolle […]

Spaanse kipkluifjes met knoflook

Spaanse kipkluifjes met knoflook

Spaanse knoflookkip is denk ik wel één van de lekkerste gerechten uit Spanje. Heerlijk afgeblust met witte wijn, heerlijk veel knoflook en een beetje pit van de chilivlokken. Ik vind het een heerlijk gerecht. En aangezien de Spaanse keuken echt helemaal mijn ding is, past […]

Quiche Lorraine met Surinaams gerookt spek

Quiche Lorraine met Surinaams gerookt spek

Quiche Lorraine is eigenlijk een van de basisrecepten die iedereen moet kennen. En dat kan ook prima met kant-en-klaar deeg. Maar aangezien ik graag alles from scratch maak, maak ik ook het deeg zelf in dit recept. De originele quiche lorraine komt uit Frankrijk en […]

Spaanse tortilla met chorizo

Spaanse tortilla met chorizo

Ik ben gek op de Spaanse keuken, en met name op tapas! Van vlees tot vis tot vega, ik vind het heerlijk. Eentje daarvan is de typisch Spaanse tortilla. Wat eigenlijk een dikke aardappel omelet is. Nou vind ik de echte Spaanse tortilla vaak een […]

Guacamole

Guacamole

Verse guacamole is heel makkelijk om te maken. En lekker om op een borrelavondje of feestje te serveren met tortilla chips. Guacamole is ook lekker bij nacho’s, wraps of taco’s. Ik serveerde deze guacamole bij mijn Mexicaanse tortilla bowl. In principe maak je al een […]

Wraps met zalm en mango

Wraps met zalm en mango

Ik wilde een lichte avondmaaltijd maken met lekkere verse ingrediënten. Ik vind het niet erg als mijn avondeten niet altijd warm is. Bij een maaltijdsalade eet je namelijk ook gewoon een koud gerecht. Toen bedacht ik deze heerlijk simpele zalmwraps met lekkere verse ingrediënten zoals […]

Witte rocky road met knettersuiker en frambozen

Witte rocky road met knettersuiker en frambozen

Rocky Road is echt geweldig. Een mengsel van chocolade, stroop (of siroop), boter en alles wat je lekker vindt! Je kunt namelijk alles in een Rocky Road stoppen wat je lekker vindt. Deze Rocky Road is gebaseerd op de roze reep van Tony’s Chocolonely van […]

Halloumi mini-burgers met courgette

Halloumi mini-burgers met courgette

Een paar jaar geleden at ik voor het eerst halloumi en ik vond het heerlijk! Halloumi is een stevige witte kaas uit Griekenland/Turkije en één van de weinige kaassoorten die je zo kunt bakken. De naam ‘halloumi’ wordt in Europa gebruikt om grillkazen aan te […]

Mini hamburgers: Amerikaanse cheeseburgers

Mini hamburgers: Amerikaanse cheeseburgers

Het leukste is om deze mini hamburgers samen te maken tijdens het gourmetten. Wil je ze kant en klaar serveren, dat kan natuurlijk ook. Bereid ze dan net voor je ze wil serveren en dien ze op met een prikker er doorheen, zodat de burger […]

Nacho’s uit de oven

Nacho’s uit de oven

Nacho’s zijn één van mijn guilty pleasures. Heerlijk voor een zomerse avond op het terras of in de tuin. Maar ook lekker op een donkere avond, lekker binnen op de bank met een wijntje of biertje erbij. Terwijl het buiten regent of sneeuwt. Ik eet […]

Luchtige frittata met chorizo

Luchtige frittata met chorizo

Eigenlijk wil ik alleen maar eigen recepten posten. Maar deze frittata uit Delicious magazine is zo lekker, dat ik het jullie niet wil onthouden. Uiteraard heeft de frittata wel een Evie touch, anders zou het niet op mijn site thuishoren. Als ik chorizo gebruik, kies […]

Bruschetta met knoflook en basilicum

Bruschetta met knoflook en basilicum

Deze Bruschetta is supersimpel, maar heel lekker en smaakvol. Ik vind het lekker om dit voor bijvoorbeeld een lekkere schaal lasagne te serveren. Maar het kan ook prima als borrelhapje op een feestje of borrel. Zelf voeg ik altijd extra veel zwarte peper toe, omdat […]

Brownies met karamelpepernoten, dulche de leche en zeezout

Brownies met karamelpepernoten, dulche de leche en zeezout

Ik wilde een leuke sinterklaasvariant maken van mijn brownies én had nog wat dulce de leche over na het maken van mijn pepernoten cheesecake. Perfect dus om eens te gaan experimenteren met karamelpepernoten, brownies & dulce de leche. Dit leidde uiteindelijk tot dit lekkere zoet […]

Rocky Road

Rocky Road

Deze rocky road is gegarandeerd een succes op elk feestje. Het basisrecept is simpel, gesmolten chocolade, boter en stroop. Wat je er vervolgens doorheen doet is helemaal aan jou! In dit recept heb ik ingrediënten gekozen die ik zelf heel lekker vind. Marshmallows & koekjes […]

Rundvleeskroketjes

Rundvleeskroketjes

Kroketjes zijn het lekkerst als je ze zelf hebt gemaakt. Ik houd van goedgevulde kroketten met een rijke vleessmaak, daarom gebruik ik ook geen gepureerde aardappel als vulling. In dit recept gebruik ik rundvlees, spek en rode wijn als de belangrijkste smaakmakers. Je kunt echter […]

Arancini – Risottoballen

Arancini – Risottoballen

Arancini zijn gefrituurde Italiaanse risottoballen. Ik maak deze zelf altijd als ik een restje risotto over heb. Je kunt de arancini namelijk na het paneren ook goed invriezen en later als hapje of voorgerecht eten. Lekker om bijv. in (zelfgemaakte) aïoli of (citroen)mayonaise te dippen. […]