Lunch

Mijn verzameling lunchrecepten

Krentenbollen bakken

Krentenbollen bakken

Wil je zelf een broodjes bakken, dan zijn deze krentenbollen een makkelijk recept om mee te beginnen! En wie houdt er nou niet van heerlijke warme zelfgebakken krentenbollen? Officieel zijn het overigens rozijnenbollen omdat ik enkel rozijnen gebruik (vind ik lekkerder), wil je wel echte […]

Pizza babka met pepperoni

Pizza babka met pepperoni

Ik vind pepperoni heerlijk! Maar zo lastig om goede te krijgen.. Dus toen ik een mooie portie op de kop tikte bij Novitalia (Italiaanse groothandel bij Amsterdam) besloot ik er wat lekkere dingetjes mee te maken, naast gewoon ‘pizza’ :). Dus ik maakte dit heerlijke […]

Indiase worstenbroodjes

Indiase worstenbroodjes

Als je uit Brabant komt (net als ik) ben je gegarandeerd opgegroeid met worstenbroodjes. Voor mij zijn ze echt het ultieme tussendoortje of ideale katerontbijt met carnaval! En ze stonden al langer op mijn lijstje om eens zelf te maken 🙂 Tegenwoordig ben ik iets […]

Tuna melt courgettes

Tuna melt courgettes

Ik had courgettes in de tuin die op moesten én zin in een makkelijk recept. Dus dat werden deze tuna melt courgettes. Supersimpel om te maken, maar wel héél erg lekker! En semi-gezond omdat je ook lekker veel groenten binnenkrijgt 🙂 Ik gebruik het liefst […]

Empanada’s met chorizo

Empanada’s met chorizo

Ik heb wat heerlijke Spaanse ingrediënten thuis liggen die ik heb meegenomen uit Bilbao en Valencia. En één daarvan vind ik wel heel erg top, da’s namelijk verse chorizo. Dus een soort braadworst, maar dan van chorizo(gehakt), echt heel erg lekker! Dus ik besloot heerlijke […]

Watermeloen salade met feta en gerookte amandelen

Watermeloen salade met feta en gerookte amandelen

Deze watermeloen salade is echt een gerecht voor de zomer! Perfect bijvoorbeeld voor bij de barbecue, maar wij aten het op een warme dag als hoofdgerecht, en dat vond ik ook dikke prima. Serveer er dan eventueel een stokbroodje met kruidenboter bij als je denkt […]

Buddha bowl met zoete aardappel en boontjes

Buddha bowl met zoete aardappel en boontjes

Even om mee te starten. Dit recept lijkt wat lang, maar dat komt omdat je (voor een mooi verdeelde bowl) de groenten apart roostert en voor allemaal arganolie en peper en zout nodig hebt. En op deze manier leek me dat het duidelijkst (in de […]

Witte asperges met Hollandse aardbeien

Witte asperges met Hollandse aardbeien

Met dit recept ging ik weer voor een leuke wijn-spijs combi met Michelle van Mies’ Winejournal. En deze vond ik best wel moeilijk, want Michelle had een themaweek: Nederlandse wijnen. En hoewel ik hartstikke nieuwsgierig was naar de Nederlandse wijn die ze had uitgekozen, vond […]

Breekbrood met groene pesto

Breekbrood met groene pesto

Ken je dat, dat je het ene wel zelf wil maken en voor het andere te lui bent? Ik maakte het brood bijvoorbeeld helemaal from scratch, maar voor de pesto gebruikte ik gewoon pesto uit de supermarkt.. Nou moet ik zeggen dat ik de koelverse […]

Soba noodles met sesam en groenten

Soba noodles met sesam en groenten

Ik ben weer voor een heel erg leuk merk aan de slag gegaan! Ken je Hakubaku al? Ik was al fan van de heerlijke Hakubaku udon noodles en nu ben ik ook zeker fan van de soba noodles! In tegenstelling tot de udon noodles, gebruik […]

Vietnamese kipsalade

Vietnamese kipsalade

Ik houd ontzettend veel van de Aziatische keuken. Frisse, zoute, zure en zoute smaken in een perfecte balans. Met een beetje pit natuurlijk. De Vietnamese keuken is hier een mooi voorbeeld van. Een goede combinatie van pittige pepers, zoutige vissaus met een heerlijke umami smaak, […]

Pintxos met Spaanse kip

Pintxos met Spaanse kip

Als onderdeel van een Spaanse pintxos avond, maakte ik deze heerlijke pintxos met Spaanse knoflook kip. Gebaseerd op mijn heerlijke recept voor Spaanse kipkluifjes, maakte ik nu een versie met kippendijen, om samen met wat aïoli op een stokbroodje te serveren en dat is ook […]

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. ...
  5. 10