Maaltijd: Voorgerechten

Courgettesoep met rivierkreeftjes

Courgettesoep met rivierkreeftjes

Weer een lekker makkelijk gerechtje. Een supersimpele courgettesoep die binnen 20 minuutjes op tafel staat. De kracht van deze soep vind ik juist zijn eenvoud. De held van het gerecht is de courgette en dat is ook hoe het hoort te zijn. Een heerlijke pure […]

Vegetarische Tom Yum

Vegetarische Tom Yum

Wie regelmatig Thais eet, kent ‘m wel. Die heerlijke scherpzure soep. Vaak met garnalen of tofu en stropaddenstoelen. Ik maakte een vega versie van deze heerlijke Tom Yum soep uit Thailand. Met stropaddenstoelen en gemengde kleine Aziatische paddenstoeltjes. Mocht je geen stropaddenstoelen kunnen vinden, dan […]

Romige garnalensoep

Romige garnalensoep

Eigenlijk wilde ik een bisque maken, maar uiteindelijk is het deze heerlijke romige garnalensoep geworden. De bisque komt dus later een keertje! Ondanks dat deze garnalensoep eigenlijk niet het doel was, is ie wel heel erg lekker geworden. Dus wil je zelf een keer soep […]

Bruschetta met geroosterde paprika

Bruschetta met geroosterde paprika

We kennen denk ik allemaal de traditionele Italiaanse bruschetta wel met ontvelde tomaten, lekker veel Italiaanse olijfolie, knoflook en basilicum. Daar wilde ik graag een leuke variant op maken. Toen de oranje paprikavereniging aanbood om hier heerlijke oranje paprika’s voor op te sturen, twijfelde ik […]

Bloemkoolkerriesoep met cashewnotenroom

Bloemkoolkerriesoep met cashewnotenroom

Vandaag een gezond en vegetarisch gerechtje. Ik vind bloemkool heerlijk smaken met kerrie. Deze twee brengen het beste in elkaar naar boven. En om het romige van de bloemkool te accentueren, serveer ik hier graag nog een room bij. En wat geeft nou een mooiere […]

Italiaanse ceviche met limoncello

Italiaanse ceviche met limoncello

Ik bedacht een compleet menu met één terugkerend ingrediënt, namelijk Limoncello. Dit was de eerste gang in mijn menu. Een heerlijke ceviche van kabeljauw, gegaard in Limoncello en citroensap. Met een heerlijke Italiaanse salade van cherrytomaatjes, mozzarella, basilicum en pijnboompitjes. Oorspronkelijk komt ceviche uit Latijns […]

Caprese salade met groene pesto

Caprese salade met groene pesto

Ik wilde een leuke variant maken op de traditionele Italiaanse salade caprese. Een lekker lichte maaltijd, maar toch wat spannender dan de standaard caprese. Ik besloot dus om de tomaten met de mozzarella te grillen. Dit geeft een mooie extra zachtzoete smaak aan de caprese […]

Gazpacho met komkommer en rivierkreeftjes

Gazpacho met komkommer en rivierkreeftjes

Een gazpacho is een koude Spaanse soep op basis van paprika, tomaat en komkommer. Een hele frisse soep die dus koud geserveerd wordt. Niet iedereen houdt van koude soep. Mocht je het wel willen proberen, dan is dit recept voor gazpacho met rivierkreeftjes zeker een […]

Doperwten edamame soep met soja zalm

Doperwten edamame soep met soja zalm

Deze doperwtensoep is gebaseerd op Japanse smaken met de edamame (sojabonen) en in sojasaus gemarineerde zalm. Door de verschillende structuren te combineren, het zachte en volle van de soep met het vettige van de zalm en het krokantje van de zalmhuid, krijg je een interessante […]

Zelfgemaakte kippensoep

Zelfgemaakte kippensoep

Dit was de eerste keer dat ik zelf kippenbouillon heb getrokken. Eerder had ik al wel runderbouillon getrokken voor mijn zelfgemaakte rundvleeskroketjes. Aangezien bouillon trekken in principe voor elke vleessoort ongeveer hetzelfde werkt, was het dus niet zo moeilijk. Ik weet dat je meer smaak […]

Bruschetta met knoflook en basilicum

Bruschetta met knoflook en basilicum

Deze Bruschetta is supersimpel, maar heel lekker en smaakvol. Ik vind het lekker om dit voor bijvoorbeeld een lekkere schaal lasagne te serveren. Maar het kan ook prima als borrelhapje op een feestje of borrel. Zelf voeg ik altijd extra veel zwarte peper toe, omdat […]

Vitello Tonnato met kappertjes

Vitello Tonnato met kappertjes

Deze supersnelle Vitello Tonnato is heerlijk als voorgerecht of als klein hapje op een amuselepel of op een klein bordje. Daardoor dus ook prima geschikt als onderdeel van het kerstiner. Maar ook heerlijk gewoon als voorgerecht voor bijvoorbeeld mijn Mediterraans stoofvlees of Pasta Carbonara. Houd […]

Pompoensoep met kerrie en kokos

Pompoensoep met kerrie en kokos

Pompoen kun je heel goed combineren met verschillende smaken. In deze pompoensoep combineer ik pompoen met heerlijk geurende kerrie en romige kokosroom. Ook voeg ik graag een pepertje aan de soep toe om het net een pittig randje te geven. Deze soep is heerlijk op […]

Paddenstoelenragout met kip

Paddenstoelenragout met kip

Ik maak deze herfstige paddenstoelenragout met bier en kip. Je kunt natuurlijk ook voor een non-alcoholische versie kiezen door het bier te vervangen door extra kippenbouillon. Of je kunt voor een vega versie kiezen door de kip te vervangen door extra paddenstoelen. Houd je van […]

Arancini – Risottoballen

Arancini – Risottoballen

Arancini zijn gefrituurde Italiaanse risottoballen. Ik maak deze zelf altijd als ik een restje risotto over heb. Je kunt de arancini namelijk na het paneren ook goed invriezen en later als hapje of voorgerecht eten. Lekker om bijv. in (zelfgemaakte) aïoli of (citroen)mayonaise te dippen. […]