Bibimbap met vegetarisch gehakt

Bibimbap met vegetarisch gehakt

Bibimbap is momenteel erg populair! Net als andere gerechten uit de Koreaanse keuken. Bibimbap lijkt qua uiterlijk een beetje op de pokébowl. En qua variatiemogelijkheden ook. Je kunt bij een bibimbap namelijk ook veel verschillende ingrediënten gebruiken. Zie het als een perfect gerecht voor het opmaken van je groenten bijvoorbeeld!

In deze bibimbap experimenteer ik overigens ook met vegetarisch gehakt. Eigenlijk ben ik niet van de vleesvervangers, heel eerlijk, ik heb het ook nog nooit geprobeerd.. Dus toen Quorn vroeg of ik een product van hun wilde testen, toen werd ik natuurlijk wel nieuwsgierig.

Omdat ik toch een beetje sceptisch ben tegenover vleesvervangers, heb ik gekozen er een lekker kruidig en smaakvol gerecht mee te maken. Dan moet het sowieso wel lekker zijn toch! En het beviel me goed, anders zou je hier het recept niet kunnen vinden 😉

Daarnaast gebruik ik champignons, verse spinazie, courgettes en lekker knapperige wortel en taugé. En in de saus gebruik ik typische Koreaanse smaken. Deze krijg je er met name aan door de gochujang saus. Dit is een Koreaanse pasta van chilipepers en kruiden. Heerlijk kruidig en smaakvol.

Gochujang en Kimchi kun je kopen bij de Aziatische supermarkt. Kun je dit niet vinden? Dan kun je pittige sambal gebruiken en de kimchi eventueel weglaten. Je kunt ook variëren met de groenten, aangezien bibimbap eigenlijk een gerecht is om je restjes in te verwerken.

Ben benieuwd wat jij van deze versie vindt!

Smakelijk.

Recept Afdrukken
Bibimbap met vegetarisch gehakt
Bibimbap met vegetarisch gehakt
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Korea
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Bibimbap
  • 400 gram pandanrijst
  • 350 gram vegetarisch gehakt bijv. fijngehakt van quorn
  • 3 el sojasaus
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 teentje knoflook
  • 4 handjes vol verse spinazie
  • 1 winterpeen
  • 4 handjes vol taugé
  • 4 grote lepels kimchi optioneel
  • 4 eieren
  • sesamzaadjes
Bibimbap saus
  • 2 el gochujang of sambal
  • 1 el honing
  • 2 el sojasaus bijv. kikkoman
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el appelazijn
  • sesamzaadjes
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Korea
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Bibimbap
  • 400 gram pandanrijst
  • 350 gram vegetarisch gehakt bijv. fijngehakt van quorn
  • 3 el sojasaus
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 teentje knoflook
  • 4 handjes vol verse spinazie
  • 1 winterpeen
  • 4 handjes vol taugé
  • 4 grote lepels kimchi optioneel
  • 4 eieren
  • sesamzaadjes
Bibimbap saus
  • 2 el gochujang of sambal
  • 1 el honing
  • 2 el sojasaus bijv. kikkoman
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el appelazijn
  • sesamzaadjes
Bibimbap met vegetarisch gehakt
Instructies
  1. Meng het vegetarisch gehakt met de sojasaus en 1 teentje knoflook. Roer dit goed door elkaar en zet opzij totdat je het nodig hebt. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de courgette in dunne reepjes. Bak deze met wat peper en zout in een scheutje zonnebloemolie. Snijd ook de champignons in plakjes en bak deze met een teentje knoflook in een scheutje sesamolie. Bak de spinazie met wat sesamzaadjes en een klein scheutje sojasaus in dezelfde sesamolie als de champignons. Snijd de wortel in reepjes en laat deze rauw.
  2. Verdeel de rijst over 4 kommen en verdeel hier de groenten (ook de taugé en kimchi) over. Bak het vegetarisch gehakt in een scheutje sesamolie een paar minuutjes totdat het gaar is. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de bibimbap saus door elkaar. Verdeel het vegetarisch gehakt over de 4 kommen en schep hier een bergje saus op. Bestrooi met wat geroosterde sesamzaadjes.
  3. Bak de eieren met een hele eidooier, deze mag nog lekker zacht zijn, en leg deze op de bibimbap. Roer voordat je gaat eten alles goed door elkaar zodat de smaken zich goed mengen.
Notities

Tip! Kimchi en Gochujang kun je kopen bij de Aziatische supermarkt



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *