Bierballen met chorizo en amandelen

Bierballen met chorizo en amandelen

Een paar jaar geleden plukte ik een simpel recept voor deze bierballen van internet. In de jaren daarna heb ik het recept aan alle kanten bijgeschaafd en zo kwam dit heerlijke recept tot stand.

Ik vind koken met bier echt zo lekker en fijn. Je kunt er namelijk heel erg veel mee. Voor dit recept gebruikte ik een flesje dubbel. Maar je kunt hier eigenlijk elk soort donker bier voor gebruiken. Ik gebruik ook vaak het Gerardus bier van de Lidl. Smaakt prima door deze bierballen of door mijn risotto met bier.

Ik vind dat deze bierballen het hele jaar door kunnen. Met koud regenachtig weer zit je lekker binnen met je bord spaghetti met bierballen en in de zomer eet je het lekker buiten in het zonnetje met een biertje erbij.

Wil je mooie stevige gehaktballetjes? Dan is het belangrijk dat je ze een tijdje in de koelkast laat opstijven. Zo vallen ze ook minder uit elkaar als je ze gaat bakken. Hopelijk geniet jij (en je gasten) ook zo van deze bierballen.

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Bierballen met chorizo en amandelen
Bierballen met chorizo en amandelen
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Italië
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Gehaktballen
  • 1 chorizoworst
  • 1 grote rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • gezouten amandelen
  • 1 bosje bladselderij
  • 500 gram gehakt
  • 3 el gemalen komijn
  • 1 tl chiliflakes
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • peper
  • zout
Biersaus
  • olijfolie
  • 1 flesje dubbel bijv. Westmalle of La Trappe
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 runderbouillonblokje
  • 400 gram spaghetti
  • klontje boter
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Italië
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Gehaktballen
  • 1 chorizoworst
  • 1 grote rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • gezouten amandelen
  • 1 bosje bladselderij
  • 500 gram gehakt
  • 3 el gemalen komijn
  • 1 tl chiliflakes
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • peper
  • zout
Biersaus
  • olijfolie
  • 1 flesje dubbel bijv. Westmalle of La Trappe
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 runderbouillonblokje
  • 400 gram spaghetti
  • klontje boter
Bierballen met chorizo en amandelen
Instructies
  1. Snijd voor de gehaktballen de chorizo, ui en knoflook in hele kleine stukjes. Hak de gezouten amandelen grof en hak de bladselderij fijn. Meng alles voor de gehaktballen goed door elkaar. Kruid het goed met peper en zout. Rol er kleine balletjes van en laat deze een uur opstijven in de koelkast.
    Snijd voor de gehaktballen de chorizo, ui en knoflook in hele kleine stukjes. Hak de gezouten amandelen grof en hak de bladselderij fijn. Meng alles voor de gehaktballen goed door elkaar. Kruid het goed met peper en zout. Rol er kleine balletjes van en laat deze een uur opstijven in de koelkast.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een grote wokpan en bak de balletjes hierin rondom bruin. Als de balletjes mooi bruin zijn, voeg je het bier, de tomaten en het runderbouillonblokje toe. Laat dit ongeveer 20 minuten stoven zonder het deksel op de pan totdat de saus wat is ingedikt. Kook ondertussen de spaghetti in gezouten water al dente volgens de verpakking. Roer een blokje boter door de spaghetti en serveer samen met de gehaktballen. Rasp nog wat Parmezaanse kaas over de ballen. Lekker met een frisse salade.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *