Gehaktballen met chorizo in tomatensaus met bier

Gehaktballen met chorizo in tomatensaus met bier

Een paar jaar geleden plukte ik een simpel recept voor deze gehaktballen met bier van internet. In de jaren daarna heb ik het recept aan alle kanten bijgeschaafd en zo kwam dit heerlijke recept voor gehaktballen in tomatensaus met bier tot stand.

Ik vind koken met bier echt zo lekker en fijn. Je kunt er namelijk heel erg veel mee. Voor dit recept gebruikte ik een flesje dubbel. Maar je kunt hier eigenlijk elk soort donker bier voor gebruiken. Ik gebruik ook vaak het Gerardus bier van de Lidl. Smaakt prima door deze gehaktballen of door mijn risotto met bier.

Ik vind dat deze gehaktballen het hele jaar door kunnen. Met koud regenachtig weer zit je lekker binnen met je bord spaghetti met gehaktballen in tomatensaus en in de zomer eet je het lekker buiten in het zonnetje met een koud biertje erbij.

Wil je mooie stevige gehaktballetjes? Dan is het belangrijk dat je ze een tijdje in de koelkast laat opstijven. Zo vallen ze ook minder snel uit elkaar als je ze gaat bakken. Hopelijk geniet jij (en je gasten) ook zo van deze gehaktballen met bier.

Smakelijk!

Spaghetti met gehaktballen in bier tomatensaus
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Gehaktballen met chorizo in bier-tomatensaus

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Gehaktballen

  • 1 chorizoworst
  • 1 grote rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 gram gezouten amandelen
  • 1 bosje bladselderij
  • 700 gram gehakt
  • 3 el gemalen komijn
  • 1 tl chiliflakes
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • peper en zout

Biersaus

  • 1 flesje trappist dubbel bijv. Westmalle of La Trappe
  • 1 blik gepelde tomatenblokjes
  • 1 runderbouillonblokje
  • 400 gram spaghetti
  • klontje boter

Instructies

  • Snijd voor de gehaktballen de chorizo, ui en knoflook in hele kleine stukjes. Hak de gezouten amandelen grof en hak de bladselderij fijn. Meng alle ingrediënten voor de gehaktballen goed door elkaar. Kruid het goed met peper en zout. Rol er kleine balletjes van en laat deze een uur opstijven in de koelkast.
  • Bak de gehaktballetjes in een grote wokpan rondom bruin. Als de gehaktballen mooi bruin zijn, voeg je het bier, de tomaten en het runderbouillonblokje toe. Laat dit ongeveer 20 minuten stoven zonder het deksel op de pan totdat de saus wat is ingedikt. Kook ondertussen de spaghetti in gezouten water al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking. Roer een blokje boter door de spaghetti en serveer samen met de gehaktballen. Rasp nog wat Parmezaanse kaas over de gehaktballen. Lekker met een frisse salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.