Blondies met pistachenootjes

Blondies met pistachenootjes

0 Comments

Eigenlijk bak ik niet, omdat ik het gewend ben om op gevoel te koken. Bij bakken is dat gevaarlijk. Als je je niet goed aan de hoeveelheden houdt, kan het namelijk goed mislukken. Ondanks dat ik eigenlijk niet bak.. heb ik toch een paar bakrecepten die lekker zijn en zo simpel dat ik me er zelf aan kan houden. Dit blondie recept is er eentje van. Gebaseerd op een recept uit Delicous, maar dan net wat anders.

De combinatie witte chocolade en pistachenootjes vind ik heerlijk. Dat kun je ook zien in het recept van mijn witte chocolade lava cakejes. Verrassing, ook met pistachenootjes. Deze blondies bak ik het liefst in kleine cupcakevormpjes, dit vind ik er namelijk net wat leuker en feestelijker uitzien dan gesneden blokjes blondie. Uiteraard kun het in een grotere vorm bakken, houd dan wel een langere baktijd aan.

Strooi er, net voordat je het serveert, wat poedersuiker of cacao (of allebei) overheen. Dat maakt het nét nog wat feestelijker. Smakelijk!

 

Recept Afdrukken
Blondies met pistachenootjes
Blondies met pistachenootjes
Maaltijd Toetjes
Prep Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
stuks
Ingrediënten
  • 80 gram gezouten boter
  • 300 gram witte chocolade
  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 90 gram fijne kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram ongezouten pistachenoten
  • 100 gram witte chocolade
  • siliconen cupcakevormpjes
Maaltijd Toetjes
Prep Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
stuks
Ingrediënten
  • 80 gram gezouten boter
  • 300 gram witte chocolade
  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 90 gram fijne kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram ongezouten pistachenoten
  • 100 gram witte chocolade
  • siliconen cupcakevormpjes
Blondies met pistachenootjes
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de siliconen cupcakevormpjes in met wat extra boter. Snijd de boter in kleine blokjes en breek de witte chocolade in stukjes (let op! gebruik hier maar 300 gram). Smelt de boter en de witte chocolade au bain marie boven kokend water. Let op dat je witte chocolade niet gaat schiften. Als dat gebeurt, kun je het namelijk niet meer gebruiken.
  2. Schraap de merg van het vanillestokje eruit. Klop de eieren met de suiker luchtig. Voeg hier het merg van het vanillestokje aan toe. Roer hier het gesmolten witte chocolademengsel doorheen. Spatel hier vervolgens voorzichtig het bakmeel doorheen.
  3. Hak de overgebleven 100 gram witte chocolade en de pistachenootjes grof. Roer dit door het beslag heen en verdeel het over de cupcakevormpjes. Bak ze ongeveer 20 minuten in de oven totdat de mooi gerezen en lichtbruin zijn. Bestrooi met wat poedersuiker of cacao.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *