Cajunkip van de barbecue (of uit de oven)

Cajunkip van de barbecue (of uit de oven)

Dit is een supersimpel, maar heel erg lekker recept voor op de barbecue. En hiervoor maak ik mijn eigen cajunkruiden, wat ook heel erg makkelijk is! Maar mocht je écht in tijdnood zitten, dan kun je eventueel kant-en-klare cajunkruiden gebruiken. Maar geloof me, dat is een stuk minder lekker 😉

Door de kip goed in te kerven voordat je ze grillt, kan de smaak van de kruiden beter in de kip trekken én is de kip sneller gaar. Een win-win dus! Wrijf de kip goed in met de kruiden, ook in de inkepingen, en laat lekker lang intrekken. Zo wordt de kip het allerlekkerst!

Maak je de kipdrumsticks klaar op de barbecue, let dan goed op dat je de kip niet zwart laat worden. Om de kip goed gaar van binnen te krijgen, heeft het namelijk wel wat tijd nodig. Als je de kip direct boven de kolen gaart, kan het echter zwart worden.

Probeer dus een koude zone op je barbecue te maken, waar je de kip indirect kunt garen. Door het deksel op de bbbq te houden, houd je ook de warmte binnen. Daardoor gaart de kip goed door, zonder dat ie zwart wordt. Check wel altijd even voordat je de kip eet, van rauwe kip kun je namelijk goed ziek worden.

Maak je de kip in de oven klaar, dan kun je het beste een braadzak gebruiken. Dan blijft de kip lekker mals en gaart ie heerlijk in zijn eigen sappen en kruiden.

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Cajunkip van de barbecue
Cajunkip van de barbecue
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Mexico
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 kg drumsticks
  • 3 el paprikapoeder
  • 1 el uienpoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 el tijm
  • 1 el oregano
  • 1 el peper
  • 1 el zout
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Mexico
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 kg drumsticks
  • 3 el paprikapoeder
  • 1 el uienpoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 el tijm
  • 1 el oregano
  • 1 el peper
  • 1 el zout
Cajunkip van de barbecue
Instructies
  1. Kerf de drumsticks in met een scherp mes. Ik maak meestal aan allebei de kanten 2 diepe sneden. Meng vervolgens alle kruiden door elkaar en wrijf de kip er goed mee in. Wrijf de kruiden ook goed in de inkepingen. Zo kan de smaak nog verder in het vlees trekken. Laat zo lang mogelijk intrekken.
  2. Steek vervolgens de barbecue aan (of verwarm de oven voor op 220 graden). Grill de drumsticks onder regelmatig keren op een barbecue met deksel of in een braadzak in de oven. Na ongeveer 30 minuten is de kip gaar, maar test het vlees altijd even voordat je het eet.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *