Gazpacho met komkommer en rivierkreeftjes

Gazpacho met komkommer en rivierkreeftjes

0 Comments

Een gazpacho is een koude Spaanse soep op basis van paprika, tomaat en komkommer. Een hele frisse soep die dus koud geserveerd wordt. Niet iedereen houdt van koude soep. Mocht je het wel willen proberen, dan is dit recept voor gazpacho met rivierkreeftjes zeker een aanrader.

Bij een gazpacho is het belangrijk dat je verse ingrediënten gebruikt. Hoe puurder de smaak van de groenten en de rivierkreeftjes is, hoe lekkerder de soep is namelijk. Lekker als hoofdgerecht met gegrilde plakjes stokbrood uit de oven met knoflook. Je kunt het ook als voorgerecht serveren.

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Gazpacho met komkommer en rivierkreeftjes
Gazpacho met komkommer en rivierkreeftjes
Prep Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 rode puntpaprika's
  • halve komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 450 gram romatomaten
  • 2 pakjes passata à 500 gram
  • 2 el rode wijnazijn
  • 100 gram rivierkreeftjes
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
Prep Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 rode puntpaprika's
  • halve komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 450 gram romatomaten
  • 2 pakjes passata à 500 gram
  • 2 el rode wijnazijn
  • 100 gram rivierkreeftjes
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
Gazpacho met komkommer en rivierkreeftjes
Instructies
  1. Snijd de komkommer, rode ui en de paprika in kleine stukjes en houd hier een deel van apart, voor de garnering. Pureer de rest van de paprika, komkommer, rode ui, rode peper, en romatomaten in een keukenmachine of met een blender. Voeg hier ook de passata en rode wijnazijn aan toe. Druk de soep door een fijne zeef om alle stukjes er uit te zeven. Breng de gazpacho vervolgens op smaak met zout en peper.
  2. Verdeel de gazpacho over 4 soepkommen of diepe borden. Garneer met de achtergebleven paprika, komkommer en ui . Verdeel ook de rivierkreeftjes over de gazpacho.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *