Gegrilde maiskolven met pittige limoenboter

Gegrilde maiskolven met pittige limoenboter

0 Comments

Vind je het ook soms moeilijk om een lekker en origineel bijgerecht te bedenken bij je barbecue? Dan heb ik een leuk idee voor je, namelijk gegrilde maiskolven met een zelfgemaakte limoenboter. Net wat anders dan gewone maiskolven met boter en vooral ook net wat lekkerder!

En wist je dat zelf kruidenboter maken heel erg makkelijk is? Het belangrijkste is dat de boter op kamertemperatuur is. Anders krijg je de boter niet of maar heel moeilijk gemengd. Als je pas later gaat eten, kun je na het mengen de boter weer even terugzetten in de koelkast.

Voor deze pittige limoenboter snijd ik een verse jalapeñopeper fijn en gebruik ik de rasp en het sap van een verse limoen. Dit geeft een heerlijke pittige frisse smaak aan de kruidenboter. Daarnaast vind ik het heerlijk om gezouten roomboter te gebruiken, dat geeft zo’n heerlijke smaak aan de boter! Ongezouten boter vind ik al gauw een beetje flauw worden.

Ben benieuwd of jij ook eens deze frisse take om gegrilde maiskolven gaat proberen bij je barbecue!

Smakelijk in ieder geval 😉

Recept Afdrukken
Gegrilde maiskolven met pittige limoenboter
Gegrilde maiskolven met pittige limoenboter
Maaltijd Bijgerechten
Keuken Mexico
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maiskolven
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el olijfolie
  • 4 maiskolven
Pittige limoenboter
  • 50 gram gezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 1 tl paprikapoeder
  • 0,5 tl limoensap
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 jalapeñopeper
  • 1 tl oregano
  • rasp van 1 limoen
  • peper
  • zout
Maaltijd Bijgerechten
Keuken Mexico
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maiskolven
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el olijfolie
  • 4 maiskolven
Pittige limoenboter
  • 50 gram gezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 1 tl paprikapoeder
  • 0,5 tl limoensap
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 jalapeñopeper
  • 1 tl oregano
  • rasp van 1 limoen
  • peper
  • zout
Gegrilde maiskolven met pittige limoenboter
Instructies
  1. Meng het paprikapoeder met de olijfolie en bestrijk de maiskolven hiermee. Maak de barbecue klaar voor direct grillen. Dit betekent dat je de mais direct boven de kolen grilt. Maiskolven kun je het beste hoog boven de kolen grillen of op kolen die al wat zijn afgekoeld. Is je barbecue nog heel heet? Grill ze dan het eerste kwartier ingepakt in aluminiumfolie en geef ze daarna wat kleur door ze 5 tot 10 minuutjes boven de kolen te grillen.
  2. Maak de knoflook schoon en per deze uit. Snipper de jalapeñopeper (met of zonder zaadlijsten). Meng alle ingrediënten voor de limoenboter door elkaar en breng goed op smaak met peper en zout. Serveer de maiskolven als bijgerecht bij de barbecue met een flinke klont limoenboter.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *