Gevulde portobello’s met Italiaanse roomkaas

Gevulde portobello’s met Italiaanse roomkaas

Een mooi voorgerechtje, hapje of gerechtje voor op de barbecue. Erg veelzijdig, maar vooral superlekker! Als je van kaas houdt, is dit echt het perfecte gerechtje voor jou. En leuke bijkomstigheid, dit is een vegetarisch gerechtje, want je hoeft echt niet elke dag vlees te houden. Zo zie ik het in ieder geval 😉

Ik bedacht dit gerechtje voor kerst, omdat ik nog niet zo superveel voor gerechtjes op mijn site heb staan. Maar je bent natuurlijk helemaal niet gebonden aan de feestdagen, dit is namelijk altijd lekker! Ik vul de portobello’s met een Italiaans geïnspireerd mengsel van roomkaas, pijnboompitjes, zongedroogde tomaatjes, basilicum en mozzarella. En grill ze op het einde nog extra in de oven voor een heerlijke gratinlaag bovenop. Love it!

Laat dit gerechtje een heerlijk onderdeel zijn van je feestmaaltijd, je barbecue of gewoon wanneer je er zin in hebt!

Smakelijk 😉

Gevulde portobello's met Italiaanse roomkaas
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Gevulde portobello's met Italiaanse roomkaas

Voorbereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 4 portobello's
  • 1 bakje philadelphia roomkaas à 200 gram
  • 2 el zongedroogde tomaatjes
  • 4 el pijnboompitjes
  • bosje verse basilicum
  • peper
  • 150 gram geraspte mozzarella

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster de pijnboompitjes totdat ze mooi lichtbruin zijn. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Meng dit met de roomkaas en breng op smaak met zwarte peper. Hak de basilicumblaadjes fijn en meng dit samen met de geroosterde pijnboompitjes en de helft van de mozzarella door de roomkaas.
  • Verwijder de steeltjes van de portobello's en hol ze eventueel voorzichtig een beetje uit als ze te plat zijn. Vul de portobello's met het roomkaas mengsel en bestrooi met de rest van de mozzarella. Bak de portobello's 10 minuten in een hetelucht oven en zet daarna 3 tot 5 minuutjes de grill aan totdat je en mooie gegratineerde portobello hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.