Kimchi salade met krokante kip
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediƫnten
Kimchi salade
  • 1 koolsavooie-, chinese- of spitskool
  • 4 lente uitjes
  • 2 winterpenen
  • 2 sjalotten
  • 2cm gember
  • 2teentjes knoflook
Kimchi dressing
  • 1el gochujang
  • 4el sojasaus
  • 2el appelazijn
  • 1,5el palmsuikerof bruine basterdsuiker
Krokante kip
  • 800gram kippendijen
  • zout
  • peper
  • maizena
  • zonnebloemolie
  • 2el sojasaus
  • 2el mulyeotverkrijgbaar bij de toko – of vervang door honing
  • 2el appelazijn
  • 3el palmsuikerof bruine basterdsuiker
  • 1el sesamolie
  • sesamzaadjes
  • gezouten pinda’s
Instructies
Kimchi salade
  1. Snijd de kool in hapklare stukjes en zet dit opzij totdat je het nodig hebt. Maak de wortel schoon en rasp deze fijn. Snijd de sjalot en lente ui in dunne ringetjes. Maak de gember en knoflook schoon en rasp deze. Meng alle groenten, behalve de kool, door elkaar.
  2. Meng voor de kimchi dressing alle ingrediƫnten door elkaar en roer hier de groenten doorheen. Zet dit opzij totdat je het weer nodig hebt. Verhit een el zonnebloemolie in een grote wokpan en bak hier de kool ongeveer 3 minuten in. Laat de kool even uitlekken en schep dit door de groenten heen en meng goed met de dressing. Verdeel de kimchi salade over 4 grote kommen.
Krokante kip
  1. Snijd de kippendijen in reepjes en kruid dit ruim met peper en zout. Haal de kipreepjes door de maizena en zet opzij. Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een grote wokpan. Je moet hierin de kipreepjes kunnen frituren. Laat de olie goed heet worden.
  2. Breng ondertussen de sojasaus, mirin, palmsuiker, appelazijn en sesamolie in een klein pannetje aan de kook. Laat dit in een paar minuten lichtjes inkoken totdat de suiker gekarameliseerd is.
  3. Frituur de kipreepjes in porties in de hete olie en laat dit uitlekken in een vergiet (bekleed met wat keukenpapier). Als je alle kip gebakken hebt, meng dit dat met de saus die je net in het pannetje hebt ingekookt. Verdeel de kip over de kimchi salade in de kommen en garneer met sesamzaadjes en pinda’s. Smakelijk!