Kleftiko: Griekse buideltjes met lamsvlees
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Passieve Tijd
2uur
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Passieve Tijd
2uur
Ingrediƫnten
  • 800gram lamsboutzonder bot
  • 2 rode uien
  • 500gram aardappels
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 200gram feta
  • 200gram zwarte olijven
  • scheut droge witte wijn
  • scheutje olijfolie
  • oregano
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 0,5 citroen
  • 1bol knoflook
  • 8vellen bakpapier
  • keukentouw
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd het lamsvlees in blokjes, doe het over in een grote niet-metalen schaal. Snijd de aardappels, rode puntpaprika’s, rode uien, feta en zwarte olijven in stukken en meng alles met het vlees. Voeg ook de droge witte wijn, olijfolie, oregano, zout en peper toe aan het vlees en meng alles goed door elkaar. Het mengsel moet niet te nat zijn, aangezien er nog vocht uit komt tijdens het bakken.
  2. Verdeel de citroen in 4 partjes. Pel de bol knoflook en verdeel de tenen knoflook over 4 porties. Nu ga je de pakketjes maken.
  3. Leg 2 vellen bakpapier op elkaar, doe dit 4 keer. Schep op elk bakpapiertje (dit zijn er dus 4) een kwart van het vleesmengsel. Voeg hier een kwart van de citroen en een kwart van de knoflook aan toe. Bind de pakketjes dicht met het keukentouw.
  4. Zet de pakketjes voor 2 uur in de oven. Haal ze er uit en serveer 1 pakketje per persoon. Knip het pas aan tafel open.