Luchtige frittata met chorizo

Luchtige frittata met chorizo

Eigenlijk wil ik alleen maar eigen recepten posten. Maar deze frittata uit Delicious magazine is zo lekker, dat ik het jullie niet wil onthouden. Uiteraard heeft de frittata wel een Evie touch, anders zou het niet op mijn site thuishoren.

Als ik chorizo gebruik, kies ik altijd een speciale variant. Eentje die bijvoorbeeld extra pittig is of gemaakt van Iberico vlees. Voor deze frittata gebruik ik graag een extra pittige chorizo. Samen met de rode peper geeft dit een mooi pittig randje aan het gerecht.

Ik eet deze frittata graag als licht hoofdgerecht, bijvoorbeeld voordat ik ga sporten of gewoon als ik niet zoveel honger heb. Maar het kan ook goed als lunch of als onderdeel van een hapjes maaltijd. Je kunt het eventueel ook als voorgerecht serveren. Gebruik dan wel maar een klein puntje per persoon. Want ondanks dat het een erg luchtig gerecht is, wil je niet al vol zitten als je aan je hoofdgerecht begint.

Smakelijk! En bedankt Delicious voor het heerlijke recept 🙂

 

Recept Afdrukken
Luchtige frittata met chorizo
Luchtige frittata met chorizo
Keuken Spanje
Prep Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 200 gram chorizo
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 8 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • rucola
  • versgemalen zwarte peper
Keuken Spanje
Prep Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 200 gram chorizo
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 8 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • rucola
  • versgemalen zwarte peper
Luchtige frittata met chorizo
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de ui en knoflook schoon en snijd ze in hele dunne halve ringen/plakjes. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd deze ook in dunne ringetjes. Trek het vel van de chorizo en snijd deze in plakjes of stukjes. Halveer de cherrytomaatjes. Zet alles opzij totdat je het nodig hebt.
  2. Verwarm de olijfolie in een wijde ovenbestendige pan. Ik gebruik hier een paella pan voor, maar een koekenpan is ook prima geschikt. Bak de ui, knoflook en rode peper een paar minuten totdat de ui net zacht is. Voeg de chorizo toe en bak dit ook 5 minuten mee totdat het licht knapperig is. Voeg de gehalveerde cherrytomaatjes toe en bak dit ook een paar minuutjes mee.
  3. Splits de eieren en roer in de ene kom de eidooiers los met de helft van de crème fraîche en klop in de andere kom de eiwitten stijf. Spatel voorzichtig het opgeklopte eiwit door de eidooiers en giet het over het chorizomengsel in de pan. Bak de frittata ongeveer 15 minuten in de oven totdat hij mooi lichtbruin is van boven en door en door gaar. Dit test je door een prikker in het midden van de frittata te steken. Komt deze er schoon uit, dan is je frittata klaar!
  4. Serveer met de overgebleven crème fraîche en wat rucola. Lekker als licht hoofdgerecht of onderdeel van een tapas maaltijd.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *