Macaroni schotel met gehakt en erwtjes

Macaroni schotel met gehakt en erwtjes

Deze simpele pasta ovenschotel is perfect voor een avondje met eters als je weinig tijd hebt om te koken. Ik heb altijd alleen maar positieve reacties gehad, ondanks dat het zo’n simpel recept is. Oorspronkelijk een recept van mijn moeder, door mij wat aangepast en uiteindelijk door vrienden en familie overgenomen.

Ik vind dit een perfect voorbeeld van goed comfortfood. Een heerlijke rijkgevulde pasta schotel met smaakvol gehakt, sambal, spekjes en erwtjes. Heerlijk om een koude winteravond, maar ook lekker op een zomeravond. Dit is zo’n gerecht dat altijd goed is.

Door de kaas die door de pasta en gehakt heen wordt geroerd, krijg je een heerlijke smaakvolle ovenschotel. En door ook nog extra kaas over de pasta schotel te strooien en deze te laten gratineren, krijg je een extra smaakdimensie. Een heerlijke romige saus, gecombineerde met een krokante bovenkant.

Wil je meer groenten in de macaroni schotel? Voeg dan eens wat roosjes gekookte bloemkool toe. Extra groenten en nog steeds superlekker!

Een heerlijk simpel gerecht, dat iedereen lust én ook nog eens snel klaar is. Wat wil je nog meer?

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Macaronischotel met gehakt en erwtjes
Macaronischotel met gehakt en erwtjes
Maaltijd Hoofdgerechten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 400 gram macaroni schelpjes
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 el sambal oelek
  • 2 stuks ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram gerookte spekblokjes
  • 400 gram doperwten
  • 200 gram geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 250 ml crème fraîche
  • 100 gram geraspte kaas extra om te gratineren
  • 2 el gedroogde peterselie
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
Maaltijd Hoofdgerechten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 400 gram macaroni schelpjes
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 el sambal oelek
  • 2 stuks ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram gerookte spekblokjes
  • 400 gram doperwten
  • 200 gram geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 250 ml crème fraîche
  • 100 gram geraspte kaas extra om te gratineren
  • 2 el gedroogde peterselie
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
Macaronischotel met gehakt en erwtjes
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook water voor de macaroni en bereid de macaroni zoals op de verpakking staat vermeld. Rul het gehakt in een grote wokpan op middelhoog vuur, zonder olie of boter. Kruid het goed met zout en peper. Voeg vervolgens de sambal toe en bak dit mee.
  2. Snipper ondertussen de ui en knoflook. Voeg dit samen met de spekblokjes toe aan de pan en bak het 5 tot 10 minuten mee. Voeg vervolgens de doperwten toe. Ik gebruik altijd diepvries doperwten, omdat deze lekker stevig blijven. Verwarm deze een paar minuutjes mee.
  3. Klop ondertussen de eieren met de crème fraîche los in een aparte kom. Zet dit opzij totdat je het nodig hebt. Roer de gekookte macaroni en de 200 gram geraspte kaas met de peterselie door het gehaktmengsel in de pan. Doe dit vervolgens over in een grote ovenschaal. Giet hier het ei- crème fraîche mengsel overheen en strooi er de 100 gram geraspte kaas overheen. Bak de pastaschotel 10 minuutjes in de oven en serveer direct. Eventueel kun je de grill de laatste 2 minuten aanzetten om de kaas net wat extra te gratineren. Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *