Macaroni schotel met gehakt en erwtjes

Macaroni schotel met gehakt en erwtjes

Deze simpele pasta ovenschotel is perfect voor een avondje met eters als je weinig tijd hebt om te koken. Ik heb altijd alleen maar positieve reacties gehad, ondanks dat het zo’n simpel recept is. Oorspronkelijk een recept van mijn moeder, door mij wat aangepast en uiteindelijk door vrienden en familie overgenomen.

Ik vind dit een perfect voorbeeld van goed comfortfood. Een heerlijke rijkgevulde pasta schotel met smaakvol gehakt, sambal, spekjes en erwtjes. Heerlijk om een koude winteravond, maar ook lekker op een zomeravond. Dit is zo’n gerecht dat altijd goed is.

Door de kaas die door de pasta en gehakt heen wordt geroerd, krijg je een heerlijke smaakvolle ovenschotel. En door ook nog extra kaas over de pasta schotel te strooien en deze te laten gratineren, krijg je een extra smaakdimensie. Een heerlijke romige saus, gecombineerde met een krokante bovenkant.

Wil je meer groenten in de macaroni schotel? Voeg dan eens wat roosjes gekookte bloemkool toe. Extra groenten en nog steeds superlekker!

Een heerlijk simpel gerecht, dat iedereen lust én ook nog eens snel klaar is. Wat wil je nog meer?

Smakelijk!

Macaroni schotel met gehakt, spekjes en erwtjes
Pin recept Delen op Facebook
4.41 van 5 stemmen

Macaronischotel met gehakt en erwtjes

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 6 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Macaronischotel

  • 350 gram pipe rigate
  • 400 gram half om half gehakt
  • zout en peper
  • 1 el sambal oelek
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 300 gram gerookt spek aan een stuk
  • 400 gram doperwten
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 1 el gedroogde peterselie

Ei-crème fraîche mengsel

  • 4 eieren
  • 250 ml crème fraîche
  • 100 gram geraspte oude kaas extra om te gratineren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook water voor de pasta en kook deze al dente zoals op de verpakking staat vermeld.
  • Rul het gehakt in een grote wokpan op middelhoog vuur, zonder olie of boter. Kruid (indien niet gekruid) het gehakt goed met zout en peper. Voeg vervolgens de sambal toe en bak dit mee.
  • Snijd het stukje gerookt spek in kleine blokjes en voeg dit toe aan het gehakt in de pan. Bak mee totdat de spekblokjes mooi krokant zijn.
  • Maak ondertussen de ui schoon en snipper deze. Voeg dit ook toe en bak zo'n minuut of 2 mee.
  • Maak nu ook de knoflook schoon en snipper deze. Voeg ook toe aan de pan en bak nog maximaal 1 minuutje mee.
  • Voeg vervolgens de doperwten toe. Ik gebruik altijd diepvries doperwten, omdat deze lekker stevig blijven. Verwarm deze een minuutje mee.
  • Roer de gekookte macaroni, 100 gram geraspte kaas en de peterselie door het gehaktmengsel in de pan. Doe dit vervolgens over in een grote ovenschaal en verdeel gelijkmatig.
  • Klop vervolgens de eieren met de crème fraîche los in een aparte kom. Giet dit over de macaronischotel en strooi er de 100 gram geraspte kaas overheen.
  • Bak de pastaschotel 10 tot 15 minuutjes in de oven en serveer direct. Eventueel kun je de grill de laatste paar minuten aanzetten om de kaas net wat extra te gratineren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.