Mac’n cheese met bacon en cheddar

Mac’n cheese met bacon en cheddar

0 Comments

Ik had zo’n zin in een heerlijke ongezonde vette pasta. En mac ’n cheese was het eerste dat in me op kwam. Ik had het nog nooit eerder gemaakt of gegeten, maar moeilijk kan het niet zijn toch?

Maar ik wilde geen gewone simpele mac ’n cheese. Dus toen bedacht ik daar bacon en cheddar bij. En ik had nog wat geraspte mozzarella in de koelkast liggen, dat past er ook heerlijk bij!

En een heerlijke vette ongezonde macaroni is het geworden. Een echte guilty pleasure, sinner sunday, cheatday maaltijd. Maar dat moet toch ook wel eens kunnen?

Toen ik de mac ’n cheese stond te maken vroeg mijn vriend ‘Maak je zo mac ’n cheese? Ik had het wel simpeler verwacht van die Amerikanen’. Maar in Amerika wordt het vaak recht uit een pakje gegeten.. En ik maak het met een heerlijke bechamelsaus verreikt met smaakvolle kazen en bacon! Wat wil een mens nog meer?

Serveer hier wel een frisse salade bij, anders is het wel echt een heftige maaltijd.

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Mac'n cheese met bacon en cheddar
Mac'n cheese met bacon en cheddar
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Amerika
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 400 gram macaroni
  • 1 klontje boter
  • 200 gram bacon in reepjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 250 ml melk
  • 100 gram geraspte cheddar
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • peper
  • verse peterselie
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Amerika
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 400 gram macaroni
  • 1 klontje boter
  • 200 gram bacon in reepjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 250 ml melk
  • 100 gram geraspte cheddar
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • peper
  • verse peterselie
Mac'n cheese met bacon en cheddar
Instructies
  1. Kook de macaroni al dente in ruim gezouten water volgens de verpakking. Verwarm een klontje boter in een wokpan. Snipper de ui en de knoflook en bak dit 2 minuutjes. Voeg nu de baconreepjes toe en bak deze ongeveer 5 minuten. Verwarm in een andere (diepe) pan 2 el boter. Voeg de bloem toe zodra de boter gesmolten is. Bak de bloem een paar minuutjes totdat deze gaar is.
  2. Voeg nu de melk beetje bij beetje toe en roer goed door totdat je geen klontjes meer ziet. Voeg nu alle kaas toe en roer goed door tot een mooie dikke en romige saus. Roer vervolgens de macaroni en het baconmengsel door de kaassaus heen en roer goed. Roer er nog wat gemalen zwarte peper er verse peterselie doorheen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *