Mango curry met tomaat

Mango curry met tomaat

Deze mango curry is geïnspireerd op Indiase smaken. De combinatie van de zoete smaken van de tomaat en de mango past goed bij de pittige smaken van de rode peper, kerrie en mosterdzaadjes. Door kokosmelk toe te voegen wordt de curry mooi romig en iets zachter. Ik vind het lekker om deze curry te serveren met pandan rijst en versgebakken naan brood.

 

Recept Afdrukken
Mango curry met tomaat
Mango curry met tomaat
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken India
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • zonnebloemolie
  • 1 el mosterdzaad geel of zwart
  • 3 el kerrie
  • 1 el kurkuma
  • 1 rode peper
  • 50 gram gember
  • kerrieblaadjes gedroogd of vers
  • 4 groene kardemompeulen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 stuks mango
  • 6 romatomaten
  • 400 ml kokosmelk 1 blik
  • bosje verse koriander
  • 100 gram cashewnoten grof gehakt
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken India
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • zonnebloemolie
  • 1 el mosterdzaad geel of zwart
  • 3 el kerrie
  • 1 el kurkuma
  • 1 rode peper
  • 50 gram gember
  • kerrieblaadjes gedroogd of vers
  • 4 groene kardemompeulen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 stuks mango
  • 6 romatomaten
  • 400 ml kokosmelk 1 blik
  • bosje verse koriander
  • 100 gram cashewnoten grof gehakt
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
Mango curry met tomaat
Instructies
  1. Verhit de zonnebloemolie in een grote wokpan op middelhoog vuur. Voeg hier de mosterdzaadjes aan toe en bak deze ongeveer een halve minuut, totdat ze beginnen te 'springen'. Voeg dan het kerriepoeder en de kurkuma toe en bak dit enkele minuten mee totdat het begint te geuren. Voeg dan de gember, knoflook, ui, rode peper en kerrieblaadjes toe. Haal de zaadjes uit de kardemompeulen en voeg deze ook toe.
  2. Snijd de romatomaten in grove stukken en voeg deze toe aan het kruidenmengsel. Maak de mango schoon en snijd deze in dunne repen of plakjes, voeg de mango ook toe aan het tomaten-kruidenmengsel. Bak dit nog ongeveer 1 minuut mee. Voeg daarna de kokosmelk toe en laat het een paar minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Serveer met pandan rijst en versgebakken naan brood. Garneer de mango curry met de grof gehakte cashewnoten en verse koriander. Smakelijk!
    Serveer met pandan rijst en versgebakken naan brood. Garneer de mango curry met de grof gehakte cashewnoten en verse koriander. Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *