Marokkaanse kip met abrikozen en parelcouscous

Marokkaanse kip met abrikozen en parelcouscous

0 Comments

De Marokkaanse keuken heeft zoveel mooie smaakcombinaties te bieden. In dit gerecht combineerde ik de klassieke combinatie van kip met citroen en olijven en Marokkaanse vruchten als gedroogde abrikozen en granaatappel.

De citroen en de granaatappel houden het gerecht heerlijk fris en zuur. De courgette geeft een mooie bite. En de kip is heerlijk kruidig met de ras el hanout. Ik kocht mijn ras el hanout in Marokko, maar je kunt het hier in Nederland ook gewoon bij de Turkse of Marokkaanse supermarkt krijgen.

Parelcouscous heb ik een paar jaar geleden ontdekt bij de Turkse supermarkt. Het is eigenlijk meer pasta in de vorm van kleine bolletjes. Heel anders dan gewone couscous. Mijn vriend noemt het ook wel snoepcouscous, dan weet je wel dat het lekker is!

Een mooi bordje vol Marokkaanse smaken op een bedje van zachte couscous parels. Heel simpel en lekker snel klaar binnen 30 minuten. Ideaal dus voor een doordeweekse avond!

Smakelijk eten.

Recept Afdrukken
Marokkaanse kip met abrikozen en parelcouscous
Marokkaanse kip met abrikozen en parelcouscous
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Marokko
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 400 gram parelcouscous
  • olijfolie
  • 100 gram blanke amandelen
  • 4 kippendijen
  • 2 el ras el hanout
  • zout
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 courgettes
  • 2 citroenen
  • 200 gram gedroogde abrikozen
  • 100 gram groene olijven
  • 1 granaatappel
  • klontje boter
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Marokko
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 400 gram parelcouscous
  • olijfolie
  • 100 gram blanke amandelen
  • 4 kippendijen
  • 2 el ras el hanout
  • zout
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 courgettes
  • 2 citroenen
  • 200 gram gedroogde abrikozen
  • 100 gram groene olijven
  • 1 granaatappel
  • klontje boter
Marokkaanse kip met abrikozen en parelcouscous
Instructies
  1. Kook de parelcouscous zoals op de verpakking aangegeven staat in lichtgezouten water. Bak de blanke amandelen in een scheutje olijfolie totdat ze mooi lichtbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd de kippendijen in kleine stukjes en meng met wat zout en de ras el hanout. Bak dit in wat olijfolie in een grote wokpan. Snijd de granaatappel doormidden en sla de pitjes er uit met een houten pollepel boven een kommetje. Zet opzij totdat je het nodig hebt.
  2. Maak de uien schoon en snipper deze. Maak ook de knoflook schoon en pers deze uit. Voeg de ui en de knoflook aan de kip toe in de pan. Snijd de courgette in stukjes en voeg dit ook toe aan de kip. Bak alles nog zo'n 5 minuten. Snijd de citroen in partjes, de abrikozen in tweeën en de olijven in plakjes (je kunt ze er evt. ook heel in doen). Voeg alles toe en roer het goed door elkaar.
  3. Roer een klontje boter door de parelcouscous. Serveer de kip met de parelcouscous en bestrooi met de amandelen en de granaatappel.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *