Mexicaanse maïssoep met gerookte makreel

Mexicaanse maïssoep met gerookte makreel

0 Comments

Ik wilde eerst gaan voor een simpele maïssoep met wat gerookte forel, maar uiteindelijk is het dit recept geworden. Iets complexere smaken met komijn, paprikapoeder en zelfs bier! Heel erg lekker en een stuk interessanter denk ik dan alleen maïs met wat forel. De soep viel in ieder geval erg goed in de smaak!

In principe is het geen moeilijk recept en dus prima geschikt voor op een doordeweekse avond. Ik raad wel aan om verse (niet voorgekookte) maïskolven te gebruiken en geen maïs uit blik. Het zou wel kunnen, maar lijkt mij een stuk minder lekker.

Ik vind de smaken heerlijk samen gaan. De maïs maakt de soep een beetje zoet, het bier geeft er een iets scherper randje aan, het pittige paprikapoeder maakt het pittig en de makreel voeg een extra zout element toe. En het eitje maakt het nog net een stukje smeuïger, echt heel erg lekker!

Houd je niet van vis? Dan zou je de makreel weg kunnen laten en eventueel kunnen vervangen door uitgebakken bacon. Zo houd je wel het zoute element, maar hoef je geen vis te eten 😉

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Mexicaanse maïssoep met gerookte makreel
Mexicaanse maïssoep met gerookte makreel
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 maiskolven niet voorgekookt
  • klontje gezouten roomboter
  • 1 el paprikapoeder licht pittig
  • 1 el gemalen komijn
  • 0,5 flesje Mexicaans bier bijvoorbeeld desperados
  • 1 liter kippenbouillon
  • 200 gram gerookte makreel
  • 4 zachtgekookte eitjes
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 maiskolven niet voorgekookt
  • klontje gezouten roomboter
  • 1 el paprikapoeder licht pittig
  • 1 el gemalen komijn
  • 0,5 flesje Mexicaans bier bijvoorbeeld desperados
  • 1 liter kippenbouillon
  • 200 gram gerookte makreel
  • 4 zachtgekookte eitjes
Mexicaanse maïssoep met gerookte makreel
Instructies
  1. Snijd de maïskorrels van de kolven af en bak deze in een klontje gezouten roomboter. Voeg de komijn en het paprikapoeder toe en blus af met het mexicaans bier. Roer alles goed door elkaar. Voeg nu de kippenbouillon toe (afhankelijk van hoe dik je de soep wil) totdat de maïskorrels ruim onder water staan. Laat de maïs in 10 minuten gaar koken.
  2. Kook ondertussen de eitjes zacht en trek de makreel met 2 vorken uit elkaar. Pureer vervolgens de soep en giet deze daarna door een zeef in een andere pan. Gaat de soep niet goed door de zeef? Roer dan met een houten lepel totdat alleen nog maar het stevige prutje in de zeef achterblijft.
  3. Bestrooi de soep met de gerookte makreel en serveer in elke kom de soep met één zachtgekookt eitje. Strooi er eventueel nog wat versgemalen zwarte peper overheen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *