Mosselen met witte wijn en knoflook

Mosselen met witte wijn en knoflook

0 Comments

In de zomer heb ik altijd zin in mosselen! Hoewel het mosselseizoen ook nog na de zomer doorloopt, vind ik mosselen toch in de zomermaanden het lekkerst. Met lekker versgebakken warm stokbrood om goed in het kookvocht te dippen.

En de meest traditionele manier om mosselen te bereiden is in mijn ogen toch wel met witte wijn en knoflook, veel knoflook! In deze versie kook ik ook wat room mee, omdat dat de smaak nog voller en romiger maakt en dus lekkerder!

Een heerlijk mosselgerecht dus met room, knoflook, witte wijn, visbouillon en lente uitjes. Een mooie balans tussen romig en vol met een scherp randje van de knoflook en de lente uitjes.

En wist je dat mosselen eigenlijk erg gezond zijn? Niet op de manier waarop wij ze regelmatig eten echter haha, omdat er dan veel sausjes en meestal friet of brood bij wordt geserveerd. Maar kook je mosselen gewoon in een visbouillon met wat groenten en eet je er salade bij, dan heb je een heel erg gezonde maaltijd! Mosselen zijn namelijk laag in calorieën en bevatten veel eiwitten.

Heb je toch zin in traditionele mosselen? Serveer er dan een stokbroodje bij en een knoflooksausje.

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Mosselen met witte wijn en knoflook
Mosselen met witte wijn en knoflook
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken België
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 kg mosselen
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 250 ml droge witte wijn
  • 125 ml kookroom
  • 0,5 visbouillonblokje
  • 4 lente uitjes
  • handvol verse peterselie
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken België
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 kg mosselen
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 250 ml droge witte wijn
  • 125 ml kookroom
  • 0,5 visbouillonblokje
  • 4 lente uitjes
  • handvol verse peterselie
Mosselen met witte wijn en knoflook
Instructies
  1. Boen de mosselen goed schoon en verwijder de baarden waar deze nog aanwezig zijn. Gooi open of beschadigde mosselen weg. Maak de ui en de knoflook schoon en snipper deze. Bak een paar minuutjes (tot glazig) in een een blokje boter in een diepe (mossel)pan. Voeg de wijn, room en het bouillonblokje toe en roer goed.
  2. Snijd de lente uitjes in ringen en voeg deze ook toe. Voeg nu de mosselen toe en schud het goed door elkaar. Laat met het deksel op de pan tot 10 minuutjes stoven totdat alle mosselen geopend zijn. Bestrooi de mosselen met een goede handvol verse peterselie. Lekker met stokbrood en een frisse salade.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *