Pad Thai

Pad Thai

Pad Thai is denk ik wel het bekendste Thaise gerecht. Een simpel, maar heerlijk noedelgerecht. En waarschijnlijk zijn hier in Thailand wel honderden verschillende recepten voor. Het belangrijkste van de Pad Thai is denk ik de combinatie tussen zout, zuur, zoet en pittig. Een combinatie die je bereikt door een goede balans te vinden tussen tamarinde, limoen, vissaus, palmsuiker en pepers.

Ik vind dit een heerlijk recept geworden. Vast niet zoals men het in Thailand eet, maar toch een mooie combinatie tussen zoet, zout, zuur en pittig. Houd je van nog pittiger? Dan kun je prima nog wat pepers toevoegen. Met 2 pepers in het gerecht namelijk vrij mild. Gangbaar dus ook voor mensen die niet van pittig eten houden.

Een heerlijk gerecht ook voor een simpele doordeweekse avond. Een snel en simpel recept. En misschien wel een goed alternatief voor een simpele nasi of bami. Maar dan eens een keer wat anders.

Ik serveerde knapperige emping manis bij de Pad Thai. Maar in principe is het een op zichzelf staande maaltijd. Ik vind het gewoon altijd lekker om er iets bij te snoepen. Maar eigenlijk totaal niet nodig 😉

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Pad Thai
Pad Thai
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Thailand
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 250 gram brede rijstnoedels
  • 300 gram kippendijen
  • peper
  • zout
  • zonnebloemolie
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper zonder zaadlijsten
  • 1 groene peper zonder zaadlijsten
  • 3 eieren
  • 1 winterpeen
  • 150 gram gepelde rauwe garnalen
  • 200 gram taugé
  • 4 lente uitjes
  • 2 el keukentamarinde
  • 4 el vissaus
  • 1 el palmsuiker
  • 1 limoen in partjes.
  • gezouten pinda's
  • verse koriander
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Thailand
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 250 gram brede rijstnoedels
  • 300 gram kippendijen
  • peper
  • zout
  • zonnebloemolie
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper zonder zaadlijsten
  • 1 groene peper zonder zaadlijsten
  • 3 eieren
  • 1 winterpeen
  • 150 gram gepelde rauwe garnalen
  • 200 gram taugé
  • 4 lente uitjes
  • 2 el keukentamarinde
  • 4 el vissaus
  • 1 el palmsuiker
  • 1 limoen in partjes.
  • gezouten pinda's
  • verse koriander
Pad Thai
Instructies
  1. Kook de rijstnoedels volgens de verpakking en spoel ze goed af met koud water. Snijd de kippendijen in blokjes en kruid goed met peper en zout. Verwarm een beetje zonnebloemolie in een grote wokpan en bak de kipblokjes hierin gaar. Snipper ondertussen de sjalotten, knoflook en pepers en voeg deze toe aan de pan.
  2. Schuif het kipmengsel opzij en breek de 3 eieren in de wokpan. Roer deze snel tot roerei en roer het vervolgens door het kipmengsel. Maak de winterpeen schoon en rasp deze fijn. Voeg de wortel toe aan de pan en roer goed door. Voeg vervolgens de garnalen toe en bak deze totdat ze roze zijn. Voeg dan de noedels, taugé, lenten uitjes, tamarinde, vissaus en palmsuiker toe. Roer alles goed door elkaar.
  3. Verdeel de pad thai over 4 kommen of borden en garneer met de verse koriander, gezouten pinda's en limoen. Knijp de limoen uit over de pad thai voordat je het eet. Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *