Papadums met garam masala gehakt

Papadums met garam masala gehakt

0 Comments

Bij een Indiase maaltijd vind ik het lekker om vooraf wat dipjes te serveren met versgebakken papadums. Eerder maakte ik al tomatenrelish, mangochutney, raita en appelchutney. En nu bedacht ik dit recept voor dit heerlijk gekruid gehakt voor erbij.

Helaas had ik geen tijd om zelf de garam masala te maken, hier komt zeker nog een recept voor! Maar deze keer gebruikte ik dus kant en klare garam masala. Welke je prima bij de Aziatische supermarkt kunt halen. Deze zijn vaak ook van goede kwaliteit. Ook papadums kun je bij de toko kopen. Hoewel sommige grotere Albert Heijns zowel papadums als garam masala verkopen. Je hebt ook papadums die al gebakken zijn, maar persoonlijk zou ik daar niet voor gaan. Het bakken van de papadums is namelijk zo gedaan!

Ik maakte een mooie combi van gebakken gehakt en wat rauwe frisse ingrediënten die een lekkere touch geven. En de granaatappel maakt het gerechtjes nog heerlijk fris. Houd je niet zo van rauwe ui? Dan kun je deze eventjes meebakken met het gehakt. Maar ik vind deze combi juist wel heel lekker.

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Papadums met garam masala gehakt
Papadums met garam masala gehakt
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • zonnebloemolie
  • 10 papadums
  • 500 gram lamsgehakt
  • peper en zout
  • 1 el garam masala
  • 1 tl kaneel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 grote tomaat
  • 1 kleine granaatappel
  • paar takjes verse koriander
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • zonnebloemolie
  • 10 papadums
  • 500 gram lamsgehakt
  • peper en zout
  • 1 el garam masala
  • 1 tl kaneel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 grote tomaat
  • 1 kleine granaatappel
  • paar takjes verse koriander
Papadums met garam masala gehakt
Instructies
  1. Verhit een laag zonnebloemolie van ongeveer 2 centimeter in een platte koekenpan en bak hierin een voor een de papadums krokant. Een paar seconden aan beide kanten. Laat de papadums uitlekken op keukenpapier.
  2. Bak het lamsgehakt rul (zonder olie) en meng hier de garam masala en de kaneel doorheen. Breng op smaak met peper en zout. Maak de knoflook schoon en bak dit even mee. Laat het gehakt ten minste 30 minuten afkoelen. Snijd de rode ui en de tomaat in kleine stukjes en roer deze door het afgekoelde gehakt.
  3. Snijd de granaatappel doormidden en sla de pitjes eruit door met een houten pollepel op de achterkant van de granaatappel te slaan. Let op, hierbij kan het rode sap spetteren (dit maakt vlekken!). Roer nu ook de granaatappelpitjes door het gehakt. Knip of hak de verse koriander en meng dit ook door het gehakt. Serveer als voor- of bijgerecht bij een Indiase maaltijd.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *