Pasta risottata met champignons en truffelolie

Pasta risottata met champignons en truffelolie

0 Comments

Heb je wel eens gehoord van pasta risottata? Ik had dat ook niet, totdat ik het bij een andere foodie voorbij zag komen. En het idee sprak me aan! Het is namelijk pasta, maar dan bereid om de manier waarop je risotto klaarmaakt.

Oftewel: langzaam garend in een smaakvolle bouillon. Waardoor je een mooie romige en smaakvolle pasta krijgt. En zeker niet moeilijk!

Laatst had ik een mooi flesje zwarte truffelolie gekregen, van de oil & vinegar. Die wilde ik natuurlijk graag uitproberen! Witte truffelolie had ik nog staan, die kun je bij de meeste supermarkten wel kopen. Dus ik besloot beide oliën toe te voegen. Wat in een heerlijke truffel pasta risottata resulteerde.

Persoonlijk vind ik paddenstoelen heel goed gaan met truffel. Idem voor hazelnoten. Dit maakt het wel een wat aards en herfstig gerecht, desondanks vind ik het ook heerlijk in de zomer. Toen ik dit maakte, was het namelijk erg lekker weer! Voor mij geen probleem 😉 Ik ben namelijk het hele jaar door dol op truffel en champignons.

De hazelnoten die je er op het einde overheen strooit maken het gerecht precies af en geven het een heerlijke crunch. Hopelijk geniet jij eer net zo erg van als ik!

Smakelijk.

Recept Afdrukken
Pasta risottata met champignons en truffelolie
Pasta risottata met champignons en truffelolie
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Italië
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • klontje roomboter
  • 200 gram pancetta
  • 400 gram kastanjechampignons
  • peper
  • oregano
  • tijm
  • rozemarijn
  • 400 gram korte pasta
  • 1 liter runderbouillon
  • 100 ml kookroom
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas minstens
  • 2 el witte truffelolie
  • 2 el zwarte truffelolie
  • handvol hazelnoten gehakt
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Italië
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • klontje roomboter
  • 200 gram pancetta
  • 400 gram kastanjechampignons
  • peper
  • oregano
  • tijm
  • rozemarijn
  • 400 gram korte pasta
  • 1 liter runderbouillon
  • 100 ml kookroom
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas minstens
  • 2 el witte truffelolie
  • 2 el zwarte truffelolie
  • handvol hazelnoten gehakt
Pasta risottata met champignons en truffelolie
Instructies
  1. Maak de ui en de knoflook schoon en snipper deze fijn. Fruit dit in een hoge pan in het klontje boter een paar minuutjes. Snijd ondertussen de pancetta in stukjes en voeg dit toe aan de pan, bak ongeveer 5 minuten. Snijd de kastanjechampignons in plakjes en voeg dit ook toe. Breng op smaak met peper, oregano, tijm en rozemarijn.
  2. Breng de bouillon in een aparte pan tegen de kook en voeg de pasta toe aan het champignonmengsel. Voeg zoveel bouillon toe zodat de pasta nét onderstaat. Laat de pasta onder regelmatig roeren in ongeveer 20 minuten gaar worden. Als de pasta te droog wordt, voeg dan nog wat bouillon toe. Voeg na 15 minuten de kookroom en de geraspte kaas toe. Nu hoef je geen bouillon meer toe te voegen. Roer totdat de saus wat dikker is en roer er nu de truffelolie doorheen en garneer met de gehakte hazelnoten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *