Pastasalade met zelfgemaakte pesto

Pastasalade met zelfgemaakte pesto

2 Comments

Het was een warme dag en ik wilde wat gezonds eten. Ook vooral omdat ik net 2 weken vakantie heb gehad en dan eet ik meestal niet zo heel gezond.. En heel toevallig was het ook de dag van de pastasalade! Dus ik maakte een heerlijke pastasalade.

En wat is er nou lekkerder bij pasta dan verse zelfgemaakte pesto? Misschien kaas, maar verder niet veel ;). Deze pastasalade is een gezonde maaltijd door de volkoren pasta (maar een beetje) en lekkere groenten. Vervolgens op smaak gebracht met de heerlijke pesto, paranoten (Brazil nuts) en mozzarella.

Eerlijk, ik vind dit dus echt heerlijk! Ik at het ’s avonds en de volgende middag nog een keer als lunch. Ik maak namelijk bijna altijd eten voor 2 personen extra.. haha, dan kan er altijd iemand blijven eten en ik heb toch nog steeds moeite met het inschatten van de juiste hoeveelheden, voor 2 personen dan. Ongeveer alles wat ik kook is voor 4 personen, helemaal niet erg natuurlijk, omdat ik hierdoor de volgende dag een heerlijke lunch had!

Je kunt deze pastasalade ook goed als bijgerecht serveren bij bijvoorbeeld een bbq. Maar ik at de salade als avondmaaltijd en dat was ook prima!

Eet smakelijk.

Recept Afdrukken
Pastasalade met zelfgemaakte pesto
Pastasalade met zelfgemaakte pesto
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Pastasalade
  • 150 gram volkorenpasta bijv. penne
  • 1 courgette
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 bol mozzarella
  • handvol paranoten
Groene pesto
  • 100 gram pijnboompitjes geroosterd
  • 1 basilicumplantjes blaadjes en steeltjes
  • 2 teentjes knoflook
  • geraspte parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper
  • zout
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Pastasalade
  • 150 gram volkorenpasta bijv. penne
  • 1 courgette
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 bol mozzarella
  • handvol paranoten
Groene pesto
  • 100 gram pijnboompitjes geroosterd
  • 1 basilicumplantjes blaadjes en steeltjes
  • 2 teentjes knoflook
  • geraspte parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper
  • zout
Pastasalade met zelfgemaakte pesto
Instructies
  1. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin zijn. Laat ze afkoelen. Maal vervolgens de basilicumblaadjes- en steeltjes, pijnboompitten, knoflook, een flinke handvol parmezaanse kaas, peper, zout en een flinke scheut olijfolie (ongeveer 6 el) fijn in een keukenmachine tot een smeuïge pesto. Is de pesto te droog, voeg dan wat extra olijfolie toe. Proef de pesto en breng eventueel extra op smaak met peper en zout. Zet de pesto opzij totdat je deze nodig hebt.
  2. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking al dente in ruim gezouten water gaar. Snijd ondertussen de courgette in blokjes en de champignons in vieren. Bak deze in een scheutje olijfolie met wat peper en zout ongeveer 3 minuten totdat ze iets zachter zijn, maar niet te gaar. Laat uitlekken en zet opzij totdat je het nodig hebt.
  3. Snijd vervolgens de cherrytomaatjes in vieren en de mozzarella in blokjes. Meng de pasta, groenten en groene pesto door elkaar. Hak de paranoten grof en strooi deze over de pastasalade.


2 thoughts on “Pastasalade met zelfgemaakte pesto”

  • Dit was heel lekker! Alleen vond ik persoonlijk de smaak van de paranoten iets te overheersend. De volgende keer zou ik misschien ook pijnboompitjes gebruiken als alternatief.

    • Dankje voor het compliment Marlies! Persoonlijk ben ik gek op paranoten en vind ik de smaak dus precies goed zo. Maar als je daar minder van houdt, zijn pijnboompitjes inderdaad een heel goed alternatief!

      Groetjes,
      Evie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *