Pizza lasagne

Pizza lasagne

Ik vond het zelf echt een geniaal idee. Pizza lasagne! Een combinatie tussen pizza en lasagne. Nouja eigenlijk meer een lasagne, maar dan met de smaken van een traditionele peperoni pizza. Wat denk je, geniaal of een belediging voor de Italiaanse keuken?

Ik vond het helemaal geen slecht idee, de smaken van een simpele pizza in een lasagne stoppen. Hierdoor krijg je een heerlijk smaakvolle stevige lasagne. Ook het broodkruim op de krokante bovenste laag van de lasagne maakt het een nog betere combinatie tussen pizza en lasagne.

Ik gok dat de Italianen hier niet zo blij mee zijn, het is namelijk verre weg van traditioneel. Wel is het een simpel recept dat de smaken van de ingrediënten laat spreken. Dat is dan weer wel een typisch Italiaanse benadering.

Om de lasagne lekker smeuïg en zacht te maken, voeg ik best veel mozzarella toe. Wil je minder gebruiken, dat kan, maar dan wordt de lasagne wel een stuk steviger en sterker van smaak. In plaats van plakken mozzarella zou je eventueel ook een bechamelsaus kunnen maken en kunnen combineren met de pizzasaus. Maar ik zou zeker voor de mozzarella gaan! Doet je echt denken aan een pizza op je bord.

Wat vind jij? Geniaal of een belediging voor pizza en lasagne?

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Pizza lasagne
Pizza lasagne
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Italië
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Pizza saus
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 pakje gezeefde tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • mespunt bruine basterdsuiker
  • 1 el oregano
  • 1 el rozemarijn
  • zout
  • peper
Lasagne
  • 1 pak verse lasagnevellen
  • 200 gram chorizo dungesneden (vleeswaren)
  • 4 bollen mozzarella
  • 1 basilicumplantje
  • broodkruimels
  • geraspte parmezaanse kaas
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Italië
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Pizza saus
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 pakje gezeefde tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • mespunt bruine basterdsuiker
  • 1 el oregano
  • 1 el rozemarijn
  • zout
  • peper
Lasagne
  • 1 pak verse lasagnevellen
  • 200 gram chorizo dungesneden (vleeswaren)
  • 4 bollen mozzarella
  • 1 basilicumplantje
  • broodkruimels
  • geraspte parmezaanse kaas
Pizza lasagne
Instructies
  1. Snipper de ui en de knoflook en fruit deze even aan in wat olijfolie. Maak vervolgens de pizzasaus door de tomatenpuree eventjes mee te bakken en daarna de overige ingrediënten voor de saus toe te voegen met peper en zout naar smaak. Laat de saus op laag vuur pruttelen totdat de pizzasaus een mooie dikke consistentie heeft. Snijd ondertussen de mozzarella in dunne plakken en pluk de blaadjes van de basilicumplant.
  2. Stel de lasagne samen door te beginnen met een laagje pizzasaus, gevolgd door een laagje lasagnevellen. Smeer hier nog een dun laagje pizzasaus op, verdeel hier de plakjes chorizo, mozzarella en basilicum over. Herhaal deze stap vanaf de lasagnevellen totdat alles op in. Bestrooi de bovenkant van de lasagne met parmezaanse kaas en broodkruimels. 15 minuutjes in de oven en het is klaar! Je kunt de laatste 5 minuten de grill aanzetten, zodat de kaas mooi gratineert. Let op dat de lasagne niet aanbrandt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *