Pompoencurry met halloumi en cashewnoten

Pompoencurry met halloumi en cashewnoten

0 Comments

Het wordt weer herfst, dus tijd om die prachtige pompoenen weer te bereiden! En iedereen kent de pompoensoep wel, dus ik wilde er eens wat anders mee doen. Ik vind kerrie en komijn altijd heel goed gaan met pompoen, dus voor mij lag een curry heel erg voor de hand. Ik wilde er een beetje een Indiase draai aan geven, dus lekker met garam masala, komijn en koriander.

En kennen jullie paneer? Ik wil daar zeker nog eens mee koken, maar ik weet dat het niet zomaar te verkrijgen is en had vandaag eventjes geen zin om het zelf te (proberen te) maken. Dus dat verving ik door halloumi, waar ik heeeel erg fan van ben! En dat pakte echt heel goed uit! Want de zoute smaak van de halloumi past perfect bij de zoete smaak van de pompoen en de zoete aardappel.

En de kruiden maken het geheel heerlijk af. Een heerlijke zachte kruidige curry. En lekker vegetarisch! Mijn vriend had niet eens gemerkt dat er geen vlees in zat, ondanks dat ie zelf de boodschappen had gedaan :p Ben je een echte vleeseter? Dan mis je het vlees niet in dit gerecht. De halloumi geeft namelijk een heerlijke hartige smaak mee.

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Pompoencurry met halloumi en cashewnoten
Pompoencurry met halloumi en cashewnoten
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken India
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 stukje gember
  • 1,5 el mosterdzaad
  • 2 el garam masala
  • 1 el komijn
  • 1 el kerrie
  • 1 el gemalen koriander
  • 1 grote tomaat
  • 1 kleine flespompoen
  • 2 grote zoete aardappels
  • 1 blik kokosmelk à 400 ml
  • 1 groentebouillonblokje
  • 300 gram pandanrijst
  • 250 gram halloumi
  • 100 gram ongezouten cashewnoten
  • bosje verse koriander
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken India
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 stukje gember
  • 1,5 el mosterdzaad
  • 2 el garam masala
  • 1 el komijn
  • 1 el kerrie
  • 1 el gemalen koriander
  • 1 grote tomaat
  • 1 kleine flespompoen
  • 2 grote zoete aardappels
  • 1 blik kokosmelk à 400 ml
  • 1 groentebouillonblokje
  • 300 gram pandanrijst
  • 250 gram halloumi
  • 100 gram ongezouten cashewnoten
  • bosje verse koriander
Pompoencurry met halloumi en cashewnoten
Instructies
  1. Maak de sjalotten, knoflook en rode peper schoon en snipper de sjalot. Verwarm een scheutje zonnebloemolie ik een diepe stoofpan en fruit hier de sjalot in aan. Voeg daarna de knoflook (geperst) en rode peper (gesnipperd) toe. Maak de gember schoon en rasp deze. Bak dit ook nog een minuutje mee. Voeg nu de kruiden toe en bak deze een minuutje of twee mee, totdat ze heerlijk beginnen te geuren. Snijd de tomaat in blokjes en voeg dit toe aan de pan.
  2. Halveer de pompoen en schep de pitjes en de dradige binnenkant eruit. Snijd het vruchtvlees van de pompoen in hapklare stukjes (dit kan gewoon met schil). Schil de zoete aardappels en snijd deze in even grote stukken als de pompoen. Bak de pompoen en de zoete aardappel mee met de overige ingrediënten in de pan. Voeg vervolgens de kokosmelk en het groentenbouillonblokje toe en laat de pompoen en aardappel in 20 minuten zacht stoven (zonder deksel).
  3. Kook ondertussen de rijst in ruim gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de halloumi in plakken en bak deze in een droge koekenpan totdat beide kanten mooi bruin zijn. Snijd de halloumi vervolgens in kleinere stukjes. Roer de halloumi door de curry heen zodat deze weer opwarmt en serveer de curry met de rijst en eventueel met wat naanbrood. Bestrooi de curry op het einde met de cashewnoten en wat verse koriander.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *