Pompoencurry met halloumi en cashewnoten

Pompoencurry met halloumi en cashewnoten

Ondanks dat pompoen natuurlijk een herfstgroente is, vind ik het heerlijk om pompoen te eten. Gelukkig kun je deze tegenwoordig ongeveer het hele jaar door krijgen, en anders uit de diepvries kopen. Maar wat ga je er dan mee maken? Iedereen kent inmiddels de pompoensoep wel, dus ik wilde er eens wat anders mee doen. Ik vind kerrie en komijn altijd heel goed gaan met pompoen, dus voor mij lag een curry heel erg voor de hand. Ik wilde er een beetje een Indiase draai aan geven, dus lekker met garam masala, komijn en koriander.

En ik zag bij Foodfromcloudnine dat halloumi in een curry helemaal geen gek idee is, dus dat wilde ik zelf ook wel eens proberen (een soort alternatief voor paneer, wat ik zelf niet zo lekker vind). En dat pakte echt heel erg goed uit! Want de zoute smaak van de halloumi past perfect bij de zoete smaak van de pompoen en de zoete aardappel.

De Indiase kruiden maken de curry vervolgens heerlijk af. Een heerlijke zachte kruidige curry met pompoen en halloumi. En lekker vegetarisch! Mijn vriend had niet eens gemerkt dat er geen vlees in zat, ondanks dat ie zelf de boodschappen had gedaan :p Ben je een echte vleeseter? Dan mis je het vlees niet in dit gerecht. De halloumi geeft namelijk een heerlijke hartige smaak mee.

Smakelijk!

Pompoencurry met halloumi, zoete aardappel en cashewnoten
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Pompoencurry met halloumi en cashewnoten

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 50 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 stukje gember
  • 1,5 el mosterdzaad
  • 2 el garam masala
  • 1 el komijn
  • 1 el kerrie
  • 1 el gemalen koriander
  • 1 grote tomaat
  • 1 kleine flespompoen
  • 2 grote zoete aardappels
  • 1 blik kokosmelk à 400 ml
  • 1 groentebouillonblokje
  • 300 gram pandanrijst
  • 250 gram halloumi
  • 100 gram ongezouten cashewnoten
  • bosje verse koriander

Instructies

  • Maak de sjalotten, knoflook en rode peper schoon en snipper de sjalot. Verwarm een scheutje zonnebloemolie ik een diepe stoofpan en fruit hier de sjalot in.
  • Voeg daarna de knoflook (geperst) en rode peper (gesnipperd) toe. Maak de gember schoon en rasp deze. Bak dit ook nog een minuutje mee.
  • Voeg nu de kruiden (mosterdzaad, garam masala, komijn, kerrie en koriander) toe en bak deze een minuutje of twee mee, totdat ze heerlijk beginnen te geuren.
  • Snijd de tomaat in blokjes en voeg dit toe aan de pan.
  • Halveer de pompoen en schep de pitjes en de dradige binnenkant eruit. Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees van de pompoen in hapklare stukjes. Geen zin om de pompoen te schillen? Je kunt de pompoen ook stoven mét schil, houd dan wel een iets langere stooftijd aan.
  • Schil de zoete aardappels en snijd deze in even grote stukken als de pompoen.
  • Bak de pompoen en de zoete aardappel mee met de overige ingrediënten in de pan. Voeg vervolgens de kokosmelk en het groentenbouillonblokje toe en laat de pompoen en aardappel in 20 minuten zacht stoven (zonder deksel).
  • Kook ondertussen de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snijd de halloumi in plakken en bak deze in een droge koekenpan totdat beide kanten mooi bruin zijn.
  • Snijd de halloumi vervolgens in kleinere stukjes. Roer de halloumi door de curry heen zodat deze weer opwarmt en serveer de curry met de rijst en eventueel met wat naanbrood. Bestrooi de curry op het einde met de cashewnoten en wat verse koriander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.