Pulled jackfruit met Mexicaanse salade

Pulled jackfruit met Mexicaanse salade

0 Comments

Je ziet het tegenwoordig bijna overal wel op de kaart staan: Pulled Jackfruit. En ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik was heel erg benieuwd hoe dat dan zou smaken. Ik eet regelmatig vegetarisch, maar houd niet van ‘vleesvervangers’. Vegetarisch eten hoeft in mijn ogen namelijk geen vlees te vervangen. Het moet juist op zichzelf staan als gerecht, zonder vlees.

Deze broodjes pulled jackfruit zie ik dan ook niet als een ‘nep’ versie van pulled pork, maar gewoon als een heerlijk broodje met hartige groenten. En dat is het ook! Je mist absoluut het vlees niet en de verschillende soorten groenten passen perfect bij elkaar. De Mexicaanse salade maakt het geheel heerlijk knapperig en fris. Terwijl de barbecuesaus heerlijk zoet en zuur is en het gerecht juist wat zwaarte geeft.

Oprecht, superlekker! Een compleet en complex vegetarisch gerecht dat ik zeker vaker wil eten. En een heel interessant product: Jackfruit. Waar ik zeker vaker mee ga koken! Dit product ga je dus zeker vaker bij me terugzien.

Smakelijk! 😉

Recept Afdrukken
Pulled jackfruit met Mexicaanse salade
Pulled jackfruit met Mexicaanse salade
Keuken Amerika
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Pulled Jackfruit
  • 2 blikken jackfruit
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje olijfolie
  • 1 el paprikapoeder
  • 200 ml groentebouillon
  • 8 brioche hamburgerbroodjes
Barbecuesaus
  • 250 ml ketchup
  • 2 el appelazijn
  • 3 el bruine basterdsuiker
  • 2 el limoensap
  • 1 el worcestershiresaus
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el mosterdzaad
  • 1 el uienpoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • cayennepeper naar smaak
  • zout en peper naar smaak
Mexicaanse salade
  • 3 avocado's
  • 2 rode puntpaprika's
  • 1 blikje zwarte bonen
  • 1 komkommer
  • 1 groot blik mais
  • 2 limoenen
Keuken Amerika
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Pulled Jackfruit
  • 2 blikken jackfruit
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje olijfolie
  • 1 el paprikapoeder
  • 200 ml groentebouillon
  • 8 brioche hamburgerbroodjes
Barbecuesaus
  • 250 ml ketchup
  • 2 el appelazijn
  • 3 el bruine basterdsuiker
  • 2 el limoensap
  • 1 el worcestershiresaus
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el mosterdzaad
  • 1 el uienpoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • cayennepeper naar smaak
  • zout en peper naar smaak
Mexicaanse salade
  • 3 avocado's
  • 2 rode puntpaprika's
  • 1 blikje zwarte bonen
  • 1 komkommer
  • 1 groot blik mais
  • 2 limoenen
Pulled jackfruit met Mexicaanse salade
Instructies
Pulled Jackfruit
  1. Giet de blikken jackfruit af en spoel de jackfruit af met water. Trek het vruchtvlees uit elkaar zodat je mooie draderige stukjes krijgt. Zet opzij totdat je het nodig hebt. Maak de ui en knoflook schoon en snipper deze. Bak in een scheutje olijfolie de ui en knoflook glazig. Voeg de jackfruit en paprikapoeder toe en bak een paar minuutjes. Voeg vervolgens de groentebouillon toe en laat de jackfruit pruttelen totdat alle bouillon is opgenomen.
Barbecuesaus
  1. Doe alle ingrediënten voor de barbecuesaus in een steelpan en breng het aan de kook. en laat het 5 minuutjes zachtjes pruttelen. Zet het vuur na deze 5 minuten uit. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
Mexicaanse salade
  1. Maak de rode puntpaprika's, avocado's en komkommer schoon en snijd in blokjes. Meng dit met de zwarte bonen en de mais. Pers hier de limoenen boven uit en meng alles goed door elkaar. Zet opzij totdat je het nodig hebt.
Pulled Jackfruit
  1. Meng de jackfruit met de barbecuesaus. Verdeel dit over een ovenschaal en zet 20 minuutjes in de oven. Bak nu ook de brioche hamburgerbroodjes af. Maak de broodjes pulled jackfruit af door de Mexicaanse salade erover te verdelen en vervolgens af te toppen met de pulled jackfruit.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *