Pulled jackfruit met Mexicaanse salade

Pulled jackfruit met Mexicaanse salade

Ik eet regelmatig vegetarisch, maar ik houd persoonlijk niet van ‘vleesvervangers’. Vegetarisch eten hoeft in mijn ogen namelijk geen vlees te vervangen. Het moet juist op zichzelf staan als gerecht, zonder vlees.

Deze broodjes pulled jackfruit zie ik dan ook niet als een ‘nep’ versie van pulled pork, maar gewoon als een heerlijk broodje met hartige groenten. En dat is het ook! Je mist absoluut het vlees niet en de verschillende soorten groenten passen perfect bij elkaar. De Mexicaanse salade maakt het geheel heerlijk knapperig en fris. Terwijl de barbecuesaus heerlijk zoet en zuur is en het gerecht juist wat zwaarte geeft.

Oprecht, superlekker! Een compleet en complex vegetarisch gerecht dat ik zeker vaker wil eten. En een heel interessant product: Jackfruit. Waar ik zeker vaker mee ga koken!

Smakelijk! 😉

Broodje pulled jackfruit met Mexicaanse salade
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Broodje pulled jackfruit met Mexicaanse salade

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Pulled Jackfruit

  • 2 blikken jackfruit
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje olijfolie
  • 1 el paprikapoeder
  • 200 ml groentebouillon
  • 8 brioche hamburgerbroodjes
  • (vegan) cheddar

Barbecuesaus

  • 250 ml ketchup
  • 2 el appelazijn
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 2 el limoensap
  • 1 el worcestershiresaus
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el mosterdzaad
  • 1 el uienpoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • cayennepeper naar smaak
  • zout en peper naar smaak

Mexicaanse salade

  • 2 avocado’s
  • 1 oranje paprika
  • 1 blikje zwarte bonen
  • 0,5 komkommer
  • 1 groot blik mais
  • 2 limoenen

Instructies

Pulled Jackfruit

  • Giet de blikken jackfruit af en spoel de jackfruit af met water. Trek het vruchtvlees uit elkaar zodat je mooie draderige stukjes krijgt. Zet opzij totdat je het nodig hebt.
  • Maak de ui en knoflook schoon en snipper deze. Bak in een scheutje olijfolie de ui en knoflook glazig. Voeg de jackfruit en paprikapoeder toe en bak een paar minuutjes. Voeg vervolgens de groentebouillon toe en laat de jackfruit pruttelen totdat alle bouillon is opgenomen.

Barbecuesaus

  • Doe alle ingrediënten voor de barbecuesaus in een steelpan en breng het aan de kook. en laat het 5 minuutjes zachtjes pruttelen. Zet het vuur na deze 5 minuten uit. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.

Mexicaanse salade

  • Maak de paprika, avocado's en komkommer schoon en snijd in blokjes. Meng dit met de (afgegoten) zwarte bonen en de mais. Pers hier de limoenen boven uit en meng alles goed door elkaar. Zet opzij totdat je het nodig hebt.

Pulled Jackfruit

  • Meng de jackfruit met de barbecuesaus. Verdeel dit over een ovenschaal en rasp hier de (vegan) cheddar overheen. Zet 10 minuutjes in de oven of tot de kaas is gesmolten. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en grill ze in een droge grillpan op de snijkant tot je grillstrepen ziet.
  • Beleg je hamburgerbroodje met de Mexicaanse salade en de pulled jackfruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.