Rocky Road

Rocky Road

Rocky Road, heb je er ooit van gehoord? Ik hoop het wel, anders mis je echt iets heerlijks! Oorspronkelijk komt Rocky Road uit Amerika. Een soort chocoladefudge waar op zijn minst marsmallows in horen. Verder denk ik gewoon vooral wat je zelf lekker vindt!

Deze rocky road is gegarandeerd een succes op elk feestje. Het basisrecept is simpel, gesmolten chocolade, boter en stroop. Wat je er vervolgens doorheen doet is helemaal aan jou!

In dit recept heb ik ingrediënten gekozen die ik zelf heel lekker vind. Marshmallows & koekjes vind ik er eigenlijk altijd wel in horen, met de rest varieer ik vaak. Laat je dus vooral inspireren door mijn ingrediënten, maar kies vooral wat je zelf lekker vindt 🙂

Kies bijvoorbeeld ook eens voor kinderchocolade, bastogne koeken of chrunchy m&m’s. Deze heerlijke traktatie valt gegarandeerd bij iedereen in de smaak! 🙂

Smakelijk!

Rocky road met marshmallows, chocolate chip cookies, suikerpinda's M&M's en nougat
Pin recept Delen op Facebook
4.50 van 2 stemmen

Rocky Road

Voorbereiding 30 minuten
Uitharden:4 uur
Totale bereidingstijd: 4 uur 30 minuten
Porties: 30 stuks
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 300 gram melkchocolade
  • 300 gram pure chocolade
  • 200 gram ongezouten boter
  • 60 gram schenkstroop
  • marshmallows
  • chocolate chip cookies
  • maltesers
  • nougat
  • lions
  • suikerpinda’s
  • m&m's

Instructies

  • Breek de chocolade in stukjes. Snijd de boter in kleine blokjes. Smelt de chocolade, boter en stroop in een grote pan of au bain marie boven kokend water.
  • Blijf hoe dan ook goed roeren zodat de chocolade niet aanbrandt. Blijf roeren totdat alles is gesmolten.
  • Snijd alle lekkere ingrediënten die je hebt gekozen in stukjes. Houd een deel achter voor over de bovenkant en roer de rest door het chocolademengsel heen en roer goed door.
  • Bekleed 1 of meerdere platte rechthoekige bakvormen met bakpapier. Schenk het mengsel in één of meerdere bakvormen, afhankelijk van de grootte.
  • Strooi hier ook nog wat gekleurde ingrediënten overheen. Laat het afgedekt ten minste 4 uur afkoelen in de koelkast. Snijd de rocky road in kleine stukjes. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.