Romige garnalensoep

Romige garnalensoep

0 Comments

Eigenlijk wilde ik een bisque maken, maar uiteindelijk is het deze heerlijke romige garnalensoep geworden. De bisque komt dus later een keertje! Ondanks dat deze garnalensoep eigenlijk niet het doel was, is ie wel heel erg lekker geworden. Dus wil je zelf een keer soep trekken? Dan is dit een heel lekker en makkelijk recept om mee te beginnen.

De tomatenpuree, het paprikapoeder en de komijn geven de soep een heerlijk diepe smaak. Die perfect past bij de zachtzoete smaak van de garnalen. En zorg dat je garnalen vers zijn. Zo haal ik ze bijvoorbeeld altijd op de markt bij de viskraam. Hoe verser je garnalen, hoe lekkerder de bouillon.

En heb je meer tijd? Dan kun je de bouillon ook langer laten trekken. In principe krijg je in 20 minuten aardig wat smaak uit de garnalenkoppen. Maar in 40 minuten, krijg je er bijvoorbeeld nog meer smaak uit.

En wil je echt nóg meer smaak. Dan kun je de garnalenkoppen even grof pureren door de bouillon. Dit doe je door een paar keer op de pulsknop van je keukenmachine te drukken. Vervolgens is het dan wel verstandig om de bouillon door een kaasdoek of theedoek te zeven. Zo haal je alle stukjes garnaal er uit. Either way, een erg lekkere soep!

P.s. Garnalenbouillon kun je kopen bij de meeste Turkse of Aziatische supermarkten. Heb je die geen in de buurt, dan kun je ook gewoon visbouillon gebruiken, die kun je bij de meeste supermarkten wel krijgen.

Smakelijk.

Recept Afdrukken
Romige garnalensoep
Romige garnalensoep
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 kilo ongepelde garnalen met koppen
  • peper
  • 1 el paprikapoeder
  • 0,5 el komijn
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes
  • 1,7 liter garnalenbouillon
  • bosje verse tijm
  • 100 ml witte wijn
  • 200 ml kookroom
  • 2 el maizena
  • 1 el koud water
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 kilo ongepelde garnalen met koppen
  • peper
  • 1 el paprikapoeder
  • 0,5 el komijn
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes
  • 1,7 liter garnalenbouillon
  • bosje verse tijm
  • 100 ml witte wijn
  • 200 ml kookroom
  • 2 el maizena
  • 1 el koud water
Romige garnalensoep
Instructies
  1. Pel de garnalen en bewaar de koppen en schalen. Verwijder het zwarte darmkanaal door de bovenkant van de garnaal in te snijden. Hier zie je een donkere 'draad', trek deze er uit. Leg de garnalen opzij, totdat je ze nodig hebt. Verhit een klein scheutje olijfolie in een diepe soeppan en bak daarin de garnalenkoppen- en schalen totdat ze rode kleuren.
  2. Voeg nu het paprikapoeder, de komijn en peper naar smaak toe. Snipper de ui en knoflook en voeg dit toe aan de pan. Bak dit samen met 1 el tomatenpuree een paar minuutjes mee. Voeg vervolgens de garnalenbouillon, laurierblaadjes, tijm en witte wijn toe en laat dit 20 minuten trekken.
  3. Roer de maizena los met het water en zet opzij. Giet de bouillon door een zeef en bewaar alleen de bouillon. Voeg hier de kookroom en maizena aan toe en roer goed door. Voeg vervolgens de garnalen toe en kook deze mee totdat ze roze zijn en opkrullen. Serveer de soep met versgebakken broodjes of croutons.
Notities

Kun je geen garnalenbouillon vinden? Dan kun je ook visbouillon gebruiken.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *