Romige garnalensoep
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediƫnten
  • 1kilo ongepelde garnalen met koppen
  • peper
  • 1el paprikapoeder
  • 0,5el komijn
  • 2 uien
  • 2teentjes knoflook
  • 1el tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes
  • 1,7liter garnalenbouillon
  • bosje verse tijm
  • 100ml witte wijn
  • 200ml kookroom
  • 2el maizena
  • 1el koud water
Instructies
  1. Pel de garnalen en bewaar de koppen en schalen. Verwijder het zwarte darmkanaal door de bovenkant van de garnaal in te snijden. Hier zie je een donkere ‘draad’, trek deze er uit. Leg de garnalen opzij, totdat je ze nodig hebt. Verhit een klein scheutje olijfolie in een diepe soeppan en bak daarin de garnalenkoppen- en schalen totdat ze rode kleuren.
  2. Voeg nu het paprikapoeder, de komijn en peper naar smaak toe. Snipper de ui en knoflook en voeg dit toe aan de pan. Bak dit samen met 1 el tomatenpuree een paar minuutjes mee. Voeg vervolgens de garnalenbouillon, laurierblaadjes, tijm en witte wijn toe en laat dit 20 minuten trekken.
  3. Roer de maizena los met het water en zet opzij. Giet de bouillon door een zeef en bewaar alleen de bouillon. Voeg hier de kookroom en maizena aan toe en roer goed door. Voeg vervolgens de garnalen toe en kook deze mee totdat ze roze zijn en opkrullen. Serveer de soep met versgebakken broodjes of croutons.
Notities

Kun je geen garnalenbouillon vinden? Dan kun je ook visbouillon gebruiken.