Roti met kip en kouseband

Roti met kip en kouseband

Dit gerecht stond al lange tijd om mijn to do lijstje! Ik ben namelijk gek op Surinaams eten, en wat is er nou meer typisch Surinaams dan roti met kippenstoof, kouseband en een eitje.

En dit is toch zeker wel het lekkerst met de meest donkere Surinaamse massala. Deze geeft zo’n heerlijk diepe smaak aan het gerecht. Waardoor je voortaan niet meer zonder kunt. Ik gebruik deze massala ook in mijn recept voor zoutvlees met kouseband en Surinaamse bami.

Dit is geen authentieke versie van roti met kip en kouseband, maar zeker wel een lekkere versie! Met name het zachtgekookt eitje maakt het af. Dit geeft een heerlijke smeuïge twist aan het gerecht.

Eigenlijk zou ik ook mijn eigen rotivellen moeten maken.. Maar ik denk niet dat ik ze net zo lekker krijg als de verse rotivellen die ik mijn mijn toko kan kopen. Het staat zeker nog op mijn to do lijstje! Maar voor nu gebruik ik nog de heerlijke rotivellen van de toko!

De Surinaamse massala en komijn kun je ook bij de toko vinden. En als je een goede supermarkt in de buurt hebt, kun je het daar waarschijnlijk ook krijgen.

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Roti met kip en kousenband
Roti met kip en kousenband
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Suriname
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • zonnebloemolie
  • 2 sjalotten
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 madam jeanette
  • 500 gram kippendijen
  • 2 el surinaamse massala
  • 1 el kerrie
  • 1 el komijn
  • 500 gram kouseband
  • 200 gram aardappels goed gewassen
  • 4 zachtgekookte eitjes
  • 4 tot 8 rotivellen
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Suriname
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • zonnebloemolie
  • 2 sjalotten
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 madam jeanette
  • 500 gram kippendijen
  • 2 el surinaamse massala
  • 1 el kerrie
  • 1 el komijn
  • 500 gram kouseband
  • 200 gram aardappels goed gewassen
  • 4 zachtgekookte eitjes
  • 4 tot 8 rotivellen
Roti met kip en kousenband
Instructies
  1. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een diepe stoofpan. Snipper de sjalotjes, knoflook en de madam jeanette en fruit deze een paar minuutjes. Snijd de kippendijen in blokjes, kruid met wat peper en zout en voeg toe aan de pan. Voeg nu ook de surinaamse massala, kerrie en komijn toe en bak totdat de kip gaar is.
  2. Snijd ondertussen de aardappels en kouseband in hapklare stukjes en voeg dit toe aan de kip. Voeg nu ook ongeveer 200 tot 250 ml water toe en stoof alles 20 minuten met deksel. Verwijder vervolgens het deksel en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.
  3. Kook ondertussen de eieren zacht in ongeveer 5 minuten en verwarm de rotivellen in de magnetron. Serveer de rotivellen met de kippenstoof. Snijd het zachtgekookt eitje doormidden en leg dit bovenop de kip.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *