Saté Babi (Saté van varkensvlees)

Saté Babi (Saté van varkensvlees)

0 Comments

Voordat ik deze saté’s maakt, maakte ik eigenlijk alleen maar kipsaté’s. Wat een gemis zeg! Bij een vriendin eet ik altijd súperlekkere satés, dus ik vroeg even wat tips die ze van haar Indonesische oma had gekregen. En heel eerlijk, ik heb niet alle tips opgevolgd, maar wel een aantal. En daar zijn deze heerlijke saté’s uitgekomen!

Eens een keer niet met kip, maar met heerlijke malse schouderkarbonades. Het is wel een werkje vond ik, om de schouderkarbonades van het bot af te snijden. Maar het is het dubbel en dwars waard!

Ik grillde deze saté’s op een grillplaat, maar je kunt ze ook prima op de barbecue grillen. Misschien nog wel lekkerder zelfs! Dan krijg je namelijk die heerlijke rokerige grillsmaak eraan. Love it!

Ik maakte deze saté’s als onderdeel van een complete rijsttafel. Heb je daar ook zin in? Doe wat inspiratie op bij mijn Indonesische recepten 😉

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Saté Babi (Saté van varkensvlees)
Saté Babi (Saté van varkensvlees)
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 24 uur
Porties
personen
Ingrediënten
  • 700 gram schouderkarbonade
  • 2 el gemalen koriander
  • 6 el ketjap manis
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 1 el citroensap
  • 1 el sambal oelek
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 stukje gember
  • scheut olie
  • 1 tl zout
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 24 uur
Porties
personen
Ingrediënten
  • 700 gram schouderkarbonade
  • 2 el gemalen koriander
  • 6 el ketjap manis
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 1 el citroensap
  • 1 el sambal oelek
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 stukje gember
  • scheut olie
  • 1 tl zout
Saté Babi (Saté van varkensvlees)
Instructies
  1. Snijd de schouderkarbonade in stukjes, groot genoeg voor aan een saté. Maak de knoflook en gember schoon en rasp deze of snijd fijn. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en schep hier het vlees doorheen. Laat de saté's ten minste een nacht marineren. Hoe langer, hoe lekkerder! Grill de saté's ongeveer 10 minuutjes totdat ze aan alle kanten mooi bruin zijn. Het vlees mag nog een klein beetje roze zijn van binnen. Lekker met zelfgemaakte satésaus!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *