Sinterklaas Rocky Road

Sinterklaas Rocky Road

0 Comments

Ik vind rocky road écht een uitvinding! Superlekker, nog makkelijker om te maken en zo veelzijdig. In deze variant maak ik er bijvoorbeeld een Sint versie van. Lekker met pepernoten, stukjes taaitaai en schuimpjes. Supersimpel en je kunt er niet vanaf blijven!

Belangrijkste is dat je de chocolade niet laat aanbranden, verder kan er maar weinig misgaan. En ik verzeker je, iedereen vindt dit lekker! En je kunt er zelf ook nog veel mee variëren. Houd je bijvoorbeeld meer van pure chocolade? Dan kun je dit recept prima maken met pure chocolade! Met witte chocolade moet je wel uitkijken, want dat schift heel snel en wordt een stuk zachter.

Mocht je rocky road van witte chocolade willen maken, dan kun je dit recept eens bekijken. Verder kun je heel veel variëren, ook met wat je door de rocky road heen doet. Je kunt bijvoorbeeld ook speculaas of andere sinterklaas snoepjes gebruiken. Persoonlijk vind ik schuimpjes het lekkerst, maar ander strooigoed is vast ook lekker!

Smakelijk! 😉

Recept Afdrukken
Sinterklaas Rocky Road
Sinterklaas Rocky Road
Maaltijd Hapjes, Toetjes
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
stuks
Ingrediënten
  • 200 gram melkchocolade
  • 100 gram gezouten roomboter
  • 2 el schenkstroop
  • 1 handvol pepernoten (kruidnoten)
  • 1 handvol chocoladepepernoten
  • 6 taaitaai popjes in stukjes gebroken
  • 1 handvol sinterklaasschuimpjes
Maaltijd Hapjes, Toetjes
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
stuks
Ingrediënten
  • 200 gram melkchocolade
  • 100 gram gezouten roomboter
  • 2 el schenkstroop
  • 1 handvol pepernoten (kruidnoten)
  • 1 handvol chocoladepepernoten
  • 6 taaitaai popjes in stukjes gebroken
  • 1 handvol sinterklaasschuimpjes
Sinterklaas Rocky Road
Instructies
  1. Breek de chocolade in stukken en snijd de roomboter in blokjes. Smelt dit samen met de schenkstroop in een pannetje op laag vuur. Doe alle andere ingrediënten (houd van alles iets apart om te versieren) in een grote kom en meng hier het chocolademengsel doorheen als het gesmolten is. Roer alles goed door elkaar en giet over in een cakevorm. Versier met het achtergehouden lekkers en laat minstens een uur afkoelen in de koelkast.
  2. Snijd het in stukjes en serveer het bij de koffie of thee, als toetje of gewoon als je er zin in hebt!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *