Spaghetti aglio olio e peperoncino con gamberi

Spaghetti aglio olio e peperoncino con gamberi

0 Comments

Een heerlijk en supersimpel Italiaans pastarecept. De Italiaanse keuken staat bekend om haar eenvoud. Daar is dit gerecht een mooi voorbeeld van. Spaghetti aglio olio e peperoncino con gamberi betekent letterlijk vertaald spaghetti met knoflook, olijfolie, chilipeper en gamba’s. Precies wat dit gerecht ook is.

Heel simpel, maar juist daardoor zo lekker. De smaken van zowel de knoflook, gamba’s als de (gedroogde) peper komen allemaal perfect tot hun recht in deze simpele pasta. En nog een voordeel, je hebt ‘m binnen 15 minuten op tafel staan! Dus ook nog eens prima te doen op een doordeweekse dag.

Bij deze heerlijke spaghetti serveer ik graag een simpele Italiaanse salade met bijvoorbeeld zongedroogde tomaatjes, mozzarella en pijnboompitjes. Als dressing kun je dan prima een scheutje balsamicoazijn gebruiken. Zo blijf je lekker in de Italiaanse sferen. En als toetje? Dan kun je mijn heerlijke zabaglione met amaretti proberen.

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Spaghetti aglio olio e peperoncino con gamberi
Spaghetti aglio olio e peperoncino con gamberi
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Italië
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 400 gram spaghetti
  • olijfolie
  • 6 teentjes knoflook
  • 0,5 rode peper zonder zaadlijsten
  • 1 el gedroogde peterselie
  • mespunt gedroogde chiliflakes
  • 200 gram gepelde rauwe garnalen
  • zout
  • parmezaanse kaas
  • 1 klontje boter
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Italië
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 400 gram spaghetti
  • olijfolie
  • 6 teentjes knoflook
  • 0,5 rode peper zonder zaadlijsten
  • 1 el gedroogde peterselie
  • mespunt gedroogde chiliflakes
  • 200 gram gepelde rauwe garnalen
  • zout
  • parmezaanse kaas
  • 1 klontje boter
Spaghetti aglio olio e peperoncino con gamberi
Instructies
  1. Kook de spaghetti volgens de verpakking al dente in ruim gezouten water. Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd deze in plakjes. Maak ook de peper schoon en snijd deze in (halve) ringetjes. Verhit een flinke scheut olijfolie (ongeveer 4 el) in een grote wokpan en pak hier de knoflook en rode peper in. Let op dat je het gas niet te hoog zet, anders kan de knoflook aanbranden.
  2. Voeg nu ook de gedroogde peterselie, wat zout naar smaak en de gedroogde chiliflakes toe. Bak de garnalen even mee totdat ze net roze kleuren en opkrullen. Roer de spaghetti door de garnalen, voeg een klontje boter, wat gemalen peper en parmezaanse kaas naar smaak toe en roer alles goed door elkaar.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *