Spaghetti met geroosterde tomaatjes en ansjovis

Spaghetti met geroosterde tomaatjes en ansjovis

De meest simpele gerechten zijn vaak de lekkerste gerechten. In de Italiaanse keuken geldt dat in ieder geval vaak wel. Deze spaghetti is daar weer een perfect voorbeeld van!

Door de tomaatjes eerst te roosteren, krijg je toch een mooie diepe en complexe smaak aan deze pasta. Wat heerlijk combineert met de ansjovis. De geroosterde cherrytomaatjes geven namelijk een heerlijke zoete smaak af, terwijl de ansjovis juist een sterke zoutige umami smaak aan het gerecht toevoegt. Een prachtige combi als je het mij vraagt.

De verse basilicum en parmezaanse kaas maken het gerecht perfect af. Eerlijke en pure ingrediënten zoals de Italianen dat bedoeld hebben. Simpel, toch complex, maar vooral heel erg lekker.

Deze simpele pasta is perfect voor een doordeweekse avond na een dagje werken, maar ook heel lekker op een warme zomeravond wanneer je niet zoveel zin hebt om te koken. Je zet dit gerecht namelijk zeker in 20 minuten op tafel.

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Spaghetti met geroosterde tomaatjes en ansjovis
Spaghetti met geroosterde tomaatjes en ansjovis
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Italië
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 400 gram spaghetti
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 blikjes ansjovis in olijfolie
  • verse basilicum
  • parmezaanse kaas
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Italië
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 400 gram spaghetti
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 blikjes ansjovis in olijfolie
  • verse basilicum
  • parmezaanse kaas
Spaghetti met geroosterde tomaatjes en ansjovis
Instructies
  1. Verwarm een hetelucht oven op 180 graden. Halveer de cherrytomaatjes en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de tomaatjes met wat peper en zout en besprenkel met olijfolie. Rooster de tomaatjes ongeveer 15 minuten in de oven totdat ze iets zachter zijn en de velletjes net scheurtjes vertonen.
  2. Kook ondertussen de spaghetti al dente zoals op de verpakking aangegeven staat. Maak de ui en de knoflook schoon en snipper deze. Bak even kort aan in wat olijfolie in een grote wokpan. Snijd de ansjovisjes in kleine stukjes en voeg deze ook toe aan de pan. Zet het vuur zo laag mogelijk. Voeg vervolgens de cherrytomaatjes en de spaghetti toe en roer goed door elkaar. Bestrooi met wat verse basilicum en geraspte parmezaanse kaas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *