Spaghetti vongole aglio olio

Spaghetti vongole aglio olio

Een heerlijk pastagerecht met zeevruchten dat je doet denken aan de Italiaanse kust tijdens een mooie zomer. Heerlijk in de zomer dus, maar stiekem ook wel fijn om in de winter te eten. Zo kun je namelijk lekker wegdromen.

Deze spaghetti vongole is een heel simpel Italiaans gerecht waarvan de basis bestaat uit olie en knoflook (aglio olio). Je kunt de pasta maken met vongole, kokkels of venusschelpen. Of zelfs met mosselen als je dat lekker vindt. Doe je het met mosselen, voeg dan ook een scheutje witte wijn toe, dat geeft net nog een extra smaakdimensie aan de spaghetti.

Deze spaghetti kun je met of zonder chiliflakes maken (y peperoncini). Ik vind het heerlijk met chiliflakes, dat geeft namelijk nog een extra punch aan de pasta. En combineert daarnaast goed met de knoflook en de olie. Deze smaken passen heel goed bij elkaar.

Zoals de meeste gerechten uit Italië: Simpel, maar heel erg lekker! Geniet ervan.

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Spaghetti vongole aglio olio
Spaghetti vongole aglio olio
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Italië
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 400 gram spaghetti
  • 1 sjalot
  • 3 teentjes knoflook
  • snufje chiliflakes naar smaak
  • flinke scheut olijfolie
  • zout
  • peper
  • 500 gram vongole of kokkels of venusschelpen
  • parmezaanse kaas
  • blokje boter
  • verse peterselie
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Italië
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 400 gram spaghetti
  • 1 sjalot
  • 3 teentjes knoflook
  • snufje chiliflakes naar smaak
  • flinke scheut olijfolie
  • zout
  • peper
  • 500 gram vongole of kokkels of venusschelpen
  • parmezaanse kaas
  • blokje boter
  • verse peterselie
Spaghetti vongole aglio olio
Instructies
  1. Kook de spaghetti zoals de verpakking aangeeft al dente in ruim gezouten water. Maak de sjalot en de knoflook schoon. Snipper de sjalot en snijd de knoflook in plakjes. Verhit een flinke scheut (laagje) olijfolie in een grote wokpan en fruit hier de sjalot en plakjes knoflook in totdat de knoflook lichtbruin is. Voeg nu de chiliflakes en wat zout en peper toe.
  2. Voeg de schelpjes toe aan de pan en schud ze (indien ze nog niet gaar zijn) met het deksel op de pan om totdat ze gaar zijn. Dit duurt ongeveer net zo lang als mosselen garen. Niet zo lang dus. Giet de spaghetti af en voeg dit toe aan de wokpan. Rasp wat parmezaanse kaas door de pasta, roer er een blokje boter doorheen en knip wat verse peterselie boven de pan.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *