Tagliatelle Carbonara met chorizo

Tagliatelle Carbonara met chorizo

0 Comments

Ik ben gek op pasta carbonara én op chorizo. Waarom zou ik deze twee dan niet combineren? Je moet wel van een goede smaakbom houden, want de chorizo en kaas zijn vrij hartig/zoutig en daarnaast houd ik van pittige chorizo en lekker veel zwarte peper. Het is dus een lekker zoutig, pittig en peperig gerecht geworden. Wel geslaagd vind ik!

Ik kies wel altijd een goede chorizo, dit is namelijk hét hoofdingrediënt van je gerecht. Ik houd zelf heel erg van Iberico chorizo of chorizo met wat extra pit, dus een extra pittige variant. Dit kun je vaak ook bij de supermarkt halen, kies dan gewoon voor een duurdere, die er wat grover en mooier uitziet dan het huismerk.

Het allerlekkerste is natuurlijk chorizo uit Spanje. Dus kom je binnenkort nog in Spanje? Neem dan zo’n lekkere chorizo mee voor thuis. Deze kun je best een tijdje bewaren als deze vacuüm verpakt is.

Wat is nou het geheim van een goede carbonara? Ik denk het toevoegen van ei en het weglaten van room. En natuurlijk veel kaas en knoflook! Wil je een gewone pasta carbonara maken? Bekijk dan mijn recept voor de traditionele pasta carbonara.

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Tagliatella carbonara met chorizo
Tagliatella carbonara met chorizo
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Italië, Spanje
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 400 gram tagliatelle
  • 1 chorizoworst
  • 1 grote ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 grote eieren
  • verse peterselie
  • versgemalen zwarte peper
  • geraspte parmezaanse kaas naar smaak
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Italië, Spanje
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 400 gram tagliatelle
  • 1 chorizoworst
  • 1 grote ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 grote eieren
  • verse peterselie
  • versgemalen zwarte peper
  • geraspte parmezaanse kaas naar smaak
Tagliatella carbonara met chorizo
Instructies
  1. Kook de tagliatelle in een ruime pan met kokend water. Voeg niet teveel zout toe, aangezien de chorizo al vrij zout is. Snijd de chorizo in kleine stukjes en bak dit (zonder boter of olie) in een grote wokpan. Bak totdat al het vet uit de chorizo is gekomen. Voeg dan de ui en knoflook toe en bak een paar minuten mee.
  2. Voeg de gekookte tagliatelle toe aan de pan, zet het vuur uit en roer goed door elkaar. Klop de eieren in een kommetje los. Voeg nu het ei en de parmezaanse kaas toe aan de pasta en roer snel goed door elkaar. Gaat het ei stollen? Voeg dan een klein scheutje water toe. Bestrooi de pasta met verse peterselie en versgemalen zwarte peper.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *