Thaise curry met kipgehaktballetjes

Thaise curry met kipgehaktballetjes

Heb je wel eens kippengehakt op? Dan weet je dat dat supermals en smaakvol is en dat het vaak niet eens zo heel veel extra kruiden nodig heeft. Ik laat mijn kippengehakt altijd maken bij de slager van kippendijen. Dit geeft heerlijk smaakvol gehakt!

En ik heb een hoop ideeën om met kippengehakt te doen. En een van die ideeën was een curry maken. En deze keer werd het een Thaise curry. Maar dan heb je natuurlijk nog ontzettend veel keuze.. Wordt het bijvoorbeeld een rode, groene, gele of misschien een massaman curry? In principe kan het natuurlijk allemaal! Maar ik vind de gele curry noga ondergewaardeerd, dus deze wil ik met deze heerlijke kipgehaktballetjes weer even in het zonnetje zetten.

Dat deed ik overigens ook al met deze heerlijke gele groentencurry en gele curry met kabeljauw en gamba’s. En eerlijk, gele curry is heerlijk! De gele curry verdient wat mij betreft minstens zoveel bekendheid als de rode en groene Thaise curry’s!

Dus de volgende keer als je een curry wil gaan maken, kies je dan voor de gele, rode of groene? Neem het van mij aan, probeer eens de gele 😉

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Thaise curry met kipgehaktballetjes
Thaise curry met kipgehaktballetjes
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Thailand
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Currypasta
  • 5 teentjes knoflook
  • flink stuk gember ongeveer 8 cm
  • 4 stengels citroengras alleen het wit
  • 3 limoenblaadjes
  • 2 sjalotten
  • 1 gele peper een rode mag ook als je geen gele kunt vinden
  • 1,5 el gemalen komijn
  • 1,5 el gemalen koriander
  • 1 el kurkuma
  • 1 el trassie
  • bosje koriander
  • peper
  • zout
  • zonnebloemolie
Curry
  • 800 gram kipgehakt
  • 1 blik kokosmelk à 400 ml
  • 3 limoenblaadjes
  • 2 el vissaus
  • 1 blik babymais
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 400 gram noedels of rijst
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Thailand
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Currypasta
  • 5 teentjes knoflook
  • flink stuk gember ongeveer 8 cm
  • 4 stengels citroengras alleen het wit
  • 3 limoenblaadjes
  • 2 sjalotten
  • 1 gele peper een rode mag ook als je geen gele kunt vinden
  • 1,5 el gemalen komijn
  • 1,5 el gemalen koriander
  • 1 el kurkuma
  • 1 el trassie
  • bosje koriander
  • peper
  • zout
  • zonnebloemolie
Curry
  • 800 gram kipgehakt
  • 1 blik kokosmelk à 400 ml
  • 3 limoenblaadjes
  • 2 el vissaus
  • 1 blik babymais
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 400 gram noedels of rijst
Thaise curry met kipgehaktballetjes
Instructies
  1. Maak de sjalotten, knoflook, gember en peper schoon en snijd in stukken. Maal alle ingrediënten voor de currypasta fijn in een keukenmachine of blender en breng op smaak met peper en zout. Voeg zoveel zonnebloemolie toe totdat je een mooie smeuïge (maar stevige) pasta krijgt.
  2. Voeg de helft van de currypasta toe aan het kipgehakt en breng op smaak met (flink wat) peper en zout. Meng het gehakt goed met de currypasta en maak één proefballetjes om te testen of er voldoende peper en zout in zit. Smaakt ie goed? Rol dan balletjes van al het gehakt.
  3. Bak de kip gehaktballetjes in een grote wokpan zonder olie (zit al voldoende vet in de balletjes). Doe dit eventueel in porties, afhankelijk van de grootte van je pan. Heb je alle balletjes gebakken, haal ze dan uit de pan en bak de currypasta een paar minuutjes. Voeg na ongeveer 5 minuten de kokosmelk toe en roer goed door. Voeg de vissaus en de limoenblaadjes toe en roer alles goed door.
  4. Roer de gehaktballetjes door de saus en laat met het deksel op de pan ongeveer 20 tot 30 minuten stoven. Kook de noedels een paar minuten voor het einde van de stooftijd gaar en zet opzij totdat de curry klaar is. Snijd de cherrytomaatjes in helften en voeg deze samen met de babymais toe aan de curry. Bestrooi met wat verse koriander en eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *