Vegetarische Tom Yum

Vegetarische Tom Yum

Wie regelmatig Thais eet, kent ‘m wel. Die heerlijke scherpzure soep. Vaak met garnalen of tofu en stropaddenstoelen. Ik maakte een vega versie van deze heerlijke Tom Yum soep uit Thailand. Met stropaddenstoelen en gemengde kleine Aziatische paddenstoeltjes. Mocht je geen stropaddenstoelen kunnen vinden, dan kun je natuurlijk ook andere paddenstoelen gebruiken.

Je houdt ervan of je vindt het helemaal niks. Mijn man vindt zuur eten bijvoorbeeld helemaal niet lekker, terwijl ik het heerlijk vind! Bij het proeven van deze soep had ie dus even pech gehad 😉

Het scherpe aan de soep, krijg je door het toevoegen van rode pepers. Houd je van pittig? Laat dan de zaadlijsten zitten. Heb je het liever wat milder? Dan kun je het beste de zaadlijsten verwijderen.

Vervolgens breng je de soep op smaak met de zure ingrediënten: Het limoensap, citroengras en de limoenblaadjes. Limoenblaadjes kun je in de toko uit het vriesvak kopen. En citroengras vind je tegenwoordig ook in de meeste supermarkten al.

En om de soep een mooie hartige smaak mee te geven, voegen we nog een paar eetlepels sojasaus toe. Heerlijk! En dat met de stevige paddenstoelen, zoete tomaatjes en knapperige lente uitjes. Een topcombi vind ik!

Smakelijk.

Vegetarische Tom Yum soep uit Thailand met stropaddestoelen. Een zure pittige soep uit Thailand
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Vegetarische Tom Yum

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode pepers
  • stukje gember
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 4 el sojasaus
  • 1 limoen
  • 4 kaffir limoenblaadjes
  • 2 stengels citroengras
  • 1 blik stropaddenstoelen
  • 100 gram gemengde paddenstoeltjes
  • 2 lente uitjes
  • 150 gram cherrytomaatjes
  • 200 gram vermicelli
  • verse koriander

Instructies

  • Snipper de sjalot, knoflook en rode peper en bak dit in een hoge soeppan in een scheutje zonnebloemolie. Maak de gember schoon en rasp deze. Voeg toe aan het mengsel in de pan. Bak het mengsel een paar minuutjes totdat het lekker begint te ruiken.
  • Voeg dan de groentebouillon, sojasaus en het sap van 1 limoen toe. Kneus de stengels citroengras en voeg dit ook toe aan de soep. Roer goed en laat ongeveer 5 minuutjes trekken. Halveer ondertussen de stropaddenstoelen en (eventueel) de gemengde paddenstoeltjes. Snijd de lente ui in ringen en halveer de cherrytomaatjes. En voeg dit toe aan de soep.
  • Kook de vermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel deze vervolgens over 4 kommen, schep hier de soep op en garneer met verse koriander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.