Verse tonijn met avocadopuree

Verse tonijn met avocadopuree

Een leuke combinatie van sashimi, verse sushi en een pokébowl. Heerlijke verse tonijn met een smeuïge avocadopuree met wasabi, sushirijst en krokant pankokruim. Echt zo lekker!

Op zaterdagmiddag staat de markt bij mij om de hoek en elke keer als ik langs die mooie verse tonijnsteaks loop, wordt ik hongerig. Deze keer heb ik ze dus niet laten liggen en een paar prachtige tonijnsteaks gekocht. Hoe verser hoe lekkerder!

Wel vind ik dat verse tonijn de umami smaak van sojasaus wel nodig heeft. Dat brengt de heerlijke smaak nog mooier naar boven. Daarbij maakte ik een heerlijke zachte avocadopuree op smaak gebracht met limoensap (zuur), mirin (zoet), wasabi (pittig) en wat sojasaus (saus).

En uiteraard kan sushirijst niet ontbreken, het is toch een Japans gerecht. Toen ik van mijn werk onderweg naar huis was, bedacht ik me dat het gerecht wel lekker zou worden, maar wel nog een krokant element miste. Welk Japans krokante element kan ik toevoegen? En toen bedacht ik me dat een mengsel van gebakken panko en sesamzaadjes nog een mooie toevoeging zou zijn.

Zo is dit mooie en smaakvolle gerecht tot stand gekomen 🙂 Geïnspireerd op verse sashimi, sushi en de bekende pokébowl. Hopelijk kun je ook zo’n mooie verse tonijn vinden en kun je ook van dit gerecht genieten.

Smakelijk!

Verse tonijn met avocadopuree, wakame, sushirijst en panko-sesamkruimels
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Verse tonijn met avocadopuree

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 400 gram verse tonijn
  • 3 el sojasaus
  • 300 gram sushirijst
  • zout

Avocadopuree

  • 4 avocado's
  • 0,5 limoen uitgeperst
  • 1 tot 2 el wasabipasta
  • 0,5 el mirin
  • 0,5 el sojasaus
  • scheutje room
  • zout
  • peper
  • 4 tot 6 el panko
  • 1 el gemengd sesamzaad zwart en wit
  • 200 gram wakame zeewiersalade

Instructies

  • Snijd de verse tonijn in kleine blokjes en meng dit met de sojasaus. Zet dit opzij totdat je het nodig hebt. Kook de sushirijst zoals op de verpakking aangegeven. Laat dit met de deksel op de pan staan totdat je het nodig hebt.
  • Pureer de avocado's met het sap van een halve limoen, de wasabipasta, mirin en sojasaus in de keukenmachine en breng op smaak met zout en peper. Voeg een klein kopje (100 ml) koud water toe en eventueel een scheutje room. Rooster de panko met het sesamzaad in een droge koekenpan.
  • Verdeel de rijst over 4 borden. Schep hier een vierde van de avocadopuree op. Schep er vervolgens de tonijn bij. Garneer met de wakame en het panko-sesamkruim.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.