Vitello Tonnato met kappertjes

Vitello Tonnato met kappertjes

0 Comments

Vitello Tonnato is een erg traditioneel Italiaans gerecht dat je vooral ziet als voorgerecht of als antipasti. Vitello Tonnato is een combinatie van het land en de zee, ofwel een surf and turf van fricandeau en tonijn. Een heerlijke combi!

Deze supersnelle Vitello Tonnato is heerlijk als voorgerecht of als klein hapje bijvoorbeeld op een amuselepel. Daardoor dus ook prima geschikt als onderdeel van het kerstdiner. Maar ook heerlijk als voorgerecht bij een etentje.

Houd je van zoutige umami smaken, voeg dan een paar ansjovisjes toe als je de tonijnmayonaise maakt. Ook heerlijk! Met deze Vitello Tonnato maak je zeker indruk en houd je het voor jezelf toch simpel, kan niet beter toch?

Garneer de vitello tonnato met wat stevige kappers en knapperige rucola. Ben royaal met de tonijnmayo en bestrooi als laatste met wat heerlijke versgemalen zwarte peper.

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Vitello Tonnato
Vitello Tonnato
Maaltijd Voorgerechten
Keuken Italië
Prep Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 400 gram gebraden fricandeau in dunne plakjes
  • 1 blik tonijn op olie
  • 1 eidooier
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • kappertjes
  • rucola
Maaltijd Voorgerechten
Keuken Italië
Prep Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 400 gram gebraden fricandeau in dunne plakjes
  • 1 blik tonijn op olie
  • 1 eidooier
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • kappertjes
  • rucola
Vitello Tonnato
Instructies
  1. Maal de tonijn met olie, de eidooier en wat zout en peper fijn in de keukenmachine. Verdeel de plakjes fricandeau over 4 borden. Schenk hier de tonijnmayonaise overheen en bestrooi met wat kappertjes, rucola en versgemalen peper. Supersimpel, maar zó lekker!
Notities

Tip! Je kunt ook wat versgeraspte parmezaanse kaas over de Vitello Tonnato heen strooien.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *